Oficina del President

El president Mas, durant la inauguració

President Mas: "Les petites i mitjanes empreses són les que poden resoldre el drama de l'atur"

query_builder   27 octubre 2012 10:59

event_note Nota de premsa

President Mas: "Les petites i mitjanes empreses són les que poden resoldre el drama de l'atur"

  • El cap de l'Executiu ha inaugurat el IV Congrés Nacional del Secretariat
El president Mas, durant la seva intervenció en la inauguració del congrés
El president Mas, durant la seva intervenció en la inauguració del congrés
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest matí el “valor i el prestigi social de l’empresa” perquè “davant el drama social de l’atur, l’empresa, especialment la petita i mitjana, és l’única organització que ho pot resoldre”. El president ha reivindicat que “a més funció social de les empreses, hi haurà menys atur i més ocupació” i ha apostat per “traslladar aquesta concepció al conjunt de la societat”, perquè “de la mateixa manera que la família és la cèl·lula bàsica de la societat, l’empresa és la cèl·lula bàsica de l’economia”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del IV Congrés Nacional de Secretariat, organitzat per l’associació Secretariat i Empresa (SEiEM), que es fa avui a l’auditori del Palau de la Generalitat. En l’acte inaugural també hi ha intervingut la presidenta de SEiEM, Rosa Martín Pagès.
 
Durant el seu discurs, el president ha destacat la funció de les secretàries i els secretaris com a figures “gairebé imprescindibles” i com a “columnes vertebrals de qualsevol organització”. També ha subratllat la importància de la professionalitat i la discreció en aquesta professió, així com el treball en equip.
 
El president Mas ha aprofitat que entre el centenar d’assistents al congrés hi havia una trentena de persones procedents d’altres llocs de l’Estat per explicar la història de la Generalitat i del Palau, que “durant més de sis segles ha estat la seu del Govern i quan no ho ha estat és perquè les coses han anat malament”. Ha recordat que Catalunya “va ser la primera democràcia europea, més antiga, fins i tot, que l’anglesa”. Artur Mas ha assenyalat que quan persones d’altres països visiten el Palau de la Generalitat i se’ls explica la seva història “entenen millor per què la gent a Catalunya té una identitat tan arrelada”.
 
L’associació SEiEM va néixer de la necessitat de crear un vincle d’unió entre la professió del secretariat i el món empresarial. Es va constituir el novembre del 2010 i és continuadora de l’associació professional ASSEP, creada el 1986. El teixit associatiu de SEiEM està integrat per secretaris i secretàries i assistents d’alt nivell. L’entitat té per objectiu aconseguir el reconeixement de les persones que desenvolupen les funcions de secretariat en el nivell de confiança i responsabilitat que exerceixen dins l’empresa.

2  

Fitxers adjunts

El president a la inauguració

El president a la inauguració
JPG | 722

Fotografia de grup

Fotografia de grup
JPG | 1008