Mossos d'Esquadra

Desarticulat un grup criminal d'armenis molt actiu que furtava tot tipus d'objectes de botigues de l'Area Metropolitana de Barcelona

query_builder   29 octubre 2012 09:11

event_note Nota de premsa

Desarticulat un grup criminal d'armenis molt actiu que furtava tot tipus d'objectes de botigues de l'Area Metropolitana de Barcelona

-         Els Mossos d’Esquadra detenen 21 persones en un operatiu, batejat Rinok, que ha permès recuperar gran quantitat d’objectes i desmantellar 3 domicilis on s’emmagatzemava i des d’on es venia el material sostret
 
-         Els detinguts, amb vincles familiars entre ells i que acumulen gairebé una vuitantena d’antecedents, inutilitzaven els sistemes d’alarma dels productes dels comerços saquejats
 
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la comissaria de Cerdanyola del Vallès han detingut, en el marc de l’operatiu RINOK,  21 persones pels delictes de pertinença a organització i grup criminal, tinença d’armes, furt i receptació. Amb aquestes detencions, els Mossos donen per desarticulat un grup criminal d’armenis molt actiu que actuava en tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, furtant a l’interior d’establiments comercials per posteriorment revendre grans quantitats d’objectes sostrets des de diferents domicilis, que havien destinat com a espais per emmagatzemar el material robat.
 
La investigació, que va culminar dijous passat 25 d’octubre, es va iniciar el passat mes de juny, quan es va detectar un increment considerable de furts a les zones comercials de Cerdanyola del Vallès i Ripollet, que va despertar certa inquietud entre diferents associacions de comerciants de les localitats, que van posar els fets en coneixement de la policia.
 
Arran de les investigacions, es va poder constatar que des de començaments d’any s’havia establert en tres domicilis de Cerdanyola del Vallès, un grup de persones d’origen armeni que es dedicava de manera sistemàtica a la comissió de furts en tot tipus de botigues i establiments comercials. El grup disposava d’una gran mobilitat en el territori, desplaçant-se per tota la demarcació de Barcelona. Els investigadors van poder constatar com aquestes persones feien dels furts i de la venda del material sostret el seu ‘modus vivendi’.
  
Els detinguts tenien una clara atribució de tasques dins del grup, i es distribuïen en subgrups per actuar de la manera següent:
 
- El cap, que gestionava des del domicili els moviments dels integrants i dels productes sostrets.
 
- El conductor, que es dedicava a transportar els furtadors als establiments escollits. Mentre aquests furtaven, feia tasques de vigilància. Després transportava els productes sostrets fins als domicilis de Cerdanyola.
 
-Els furtadors, que eren els encarregats de sostreure el material. Solien accedir dos dels autors als establiments, mentre un tercer esperava a l’exterior amb un carret de la compra.
 
Els membres d’aquest grup, que mantenen vincles familiars entre ells, portaven instruments, com ara alicates, per inutilitzar els sistemes d’alarma dels productes, així com bosses folrades amb paper l’alumini per tal d’anular els sistemes de protecció dels comerços saquejats. Un cop havien sostret els objectes, els acostumaven a amagar a l’interior de les seves robes. En alguna ocasió, en veure’s sorpresos, haurien intimidat els treballadors dels establiments.
 
En sortir dels establiments escollits, carregaven els productes al carret i s’adreçaven fins al vehicle, on hi dipositaven els productes i finalment els carregaven fins al domicili escollit per a l’emmagatzematge o venda. En un dels domicilis es va detectar la venda directa a particulars a un preu inferior al de mercat, aconseguint d’aquesta manera el benefici econòmic de l’acció delictiva.
 
En l’operació es va comissar una gran quantitat de productes de drogueria, alimentació i roba, aparells d’electrònica i joies d’or, i aproximadament 10.000 euros en efectiu.
 
En un dels domicilis investigats es va localitzar una arma de foc i una màscara. Per aquest motiu, els investigadors no descarten la implicació del grup en robatoris de tipus violent.
 
Fins al moment, els Mossos han realitzat 21 detinguts, tres dels quals són menors d’edat. La totalitat del grup estava formada per 17 persones, que acumulen 78 antecedents policials per delictes de naturalesa similar. A més, s’han detingut quatre persones més per receptació d’aquests productes sostrets, és a dir, per comprar aquests objectes tot i saber que provenien de la comissió de fets delictius.
 
Les identitats dels detinguts, tots de nacionalitat armènia i amb domicili a Cerdanyola del Vallès, són:
 
-Vram S, de 30 anys
-Anna G, de 34 anys
-Robert H, de 21 anys
-Alvard K, de 41 anys
-Gagik H, de 41 anys
-Hovhannes H, de 19 anys
-Eduard H, de 39 anys
-Arsen S, de 27 anys
-Dunya M, de 61 anys
-Vardan G, de 45 anys
-Gevorg G, de 23 anys
-Irina I, de 40 anys
-Garik H, de 39 anys
-Tamara S, de 39 anys
 
Les identitats de les quatre persones detingudes per receptació són:
 
-Miguel SC, de 55 anys, nacionalitat espanyola i veí de Terrassa
-Viktor Y, de 44 anys, nacionalitat ucraïnesa i veí de Lliçà d’Amunt
-Natalia Y, de 41 anys, nacionalitat ucraïnesa i veïna de Lliçà d’Amunt
-Stefania MB, de 36 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Sabadell
 
Els arrestats, que van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions guàrdia de Cerdanyola, dissabte passat i van quedar en llibertat provisional amb càrrecs.
 
 Es va comprovar la possible situació irregular a Espanya d’aquestes persones i es tramitaran 7 expedients d’expulsió, en col·laboració amb el grup d’estrangeria del Cos Nacional de Policia.
 
 

 

5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 66

Foto 2

Foto 2 63

Foto 3

Foto 3 49

Foto 4

Foto 4 85

Foto 5

Foto 5 81

`