Territori

TES dóna impuls a projectes de conservació de la biodiversitat

query_builder   29 octubre 2012 18:55

event_note Nota de premsa

TES dóna impuls a projectes de conservació de la biodiversitat

Signatura conveni XCT
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha signat avui dos convenis de promoció i conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural a Catalunya amb la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).
En virtut de l’acord amb la XCT, la Generalitat s’ha compromès a subvencionar, per un import de 200.000€, un seguit de projectes de promoció de la custòdia del territori a Catalunya. Les principals actuacions se centraran en el desplegament del projecte LIFE+ LANDLIFE d’impuls de la custòdia com a eina de conservació en l’arc mediterrani occidental, la realització de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i la Setmana de la Custòdia del Territori als Països Catalans, i activitats de formació i capacitació de les entitats de custòdia.
D’altra banda, s’ha acordat amb l’ICO el finançament de dos projectes de l’entitat per a la realització de seguiments d’ocells, per un import de 80.000€. Es tracta dels projectes SOCC, per conèixer les tendències temporals de les poblacions d’ocells comuns a Catalunya, i SYLVIA, que té com a objectiu establir una xarxa d’estacions d’anellament per al seguiment a llarg termini de les tendències poblacionals i els paràmetres demogràfics de les poblacions d’ocells terrestres a Catalunya. En concret, se subvencionaran tasques de coordinació, preparació, anàlisi i gestió de dades i la transferència i divulgació dels resultats i anàlisis bàsiques dels projectes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 36