Empresa i Treball

TURISME

Agents de viatges xinesos visiten Catalunya per conèixer-la de prop i "vendre-la" com a destinació turística en el mercat xinès

query_builder   29 octubre 2012 17:19

event_note Nota de premsa

TURISME

Agents de viatges xinesos visiten Catalunya per conèixer-la de prop i "vendre-la" com a destinació turística en el mercat xinès

 

  • Són els 6 agents de viatges de la província de Guandong que van obtenir la millor qualificació en el curs de formació on-line organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) el 2011 per tal de donar a conèixer Catalunya com a destinació turística al mercat xinès.

 

  • El Departament d’Empresa i Ocupació vol intensificar les accions promocionals en aquest país per fer de Catalunya una de les destinacions preferides pel turisme xinès a nivell europeu.

 

  • L’Organització mundial del Turisme calcula que al 2020 Xina serà el principal mercat emissor de turistes del món. El turisme xinès ha crescut un 40% en els darrers cinc anys a Catalunya.
 
De l’1 al 6 de novembre, sis agents de viatges xinesos de la província de Guandong visitaran Catalunya. Es tracta dels sis participants que van obtenir la millor qualificació en el curs de formació on-line organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) -entre els mesos de juliol i octubre de 2011 en col·laboració amb el govern de Guandong-, per tal de donar a conèixer Catalunya com a destinació turística al mercat xinès.
 
Amb aquest curs, dirigit a un target potencial de 6.000 professionals del sector turístic xinès, els agents de viatge xinesos van adquirir coneixements específics sobre l’oferta turística catalana esdevenint especialistes i prescriptors de Catalunya en el seu mercat. Durant aquest viatge de familiarització, tindran l’oportunitat de veure en primera persona tot allò que van aprendre durant el curs.
 
Així, entre d’altres activitats podran visitar Montserrat, coneixeran el Camp Nou, tastaran els vins i caves del Penedès, gaudiran de l’art de Dalí al Teatre-Museu Dalí de Figueres, o contemplaran el modernisme de la Colònia Güell. A més, passaran una tarda de compres a La Roca Village, patrocinador del curs i el viatge de familiarització.
 
 
Un mercat molt atractiu
 
L’Agència Catalana de Turisme disposa d’un Centre de Promoció Turística a Beijing que, des de la seva posada en marxa al 2005, treballa per donar a conèixer Catalunya i estrènyer llaços amb el mercat xinès.
 
“Els turistes xinesos són un segment estratègic i des de l’Agència Catalana de Turisme estem intensificant els esforços promocionals en aquest mercat”, ha declarat Xavier Espasa, director de l’ACT. En aquest sentit, en els darrers dos anys, l’Agència està desenvolupant un pla d’accions promocionals per tal de donar a conèixer Catalunya i els seus atractius turístics entre el públic xinès.
 
Una altra de les línies d’actuació que l’ACT està duent a terme és la de l’agilització de tramitació de visats. Sobre aquest tema, Espasa ha explicat que “volem col·laborar amb els consolats de Pekín, Xangai i Canton per agilitzar la tramitació de visats, ja que aquest és un aspecte clau per incrementar el flux de turistes xinesos cap a Catalunya, tal i com demostren els bons resultats aconseguits amb el turisme rus, que ha incrementat la seva presència a Catalunya de forma espectacular gràcies a les gestions que des del Departament d’Empresa i Ocupació i l’ACT vam realitzar amb el consolat de Moscou per tal de facilitar l’expedició de visats entre els turistes russos”.
 
 
Algunes dades sobre el mercat xinès
 
En els darrers cinc anys, el turisme xinès ha crescut un 40%; l’any 2011 es calcula que van viatjar a Catalunya més de 70.000 xinesos. Barcelona n’és la primera destinació, i els productes més demandats són l’oferta cultural, el shopping, el luxe i el turisme de negocis.
 
L’Organització Mundial del Turisme (OMT) preveu que l’any 2020, la Xina serà el principal emissor de turistes i calcula que en deu anys uns 100 milions de xinesos viatjaran fora del seu país.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia