Direcció General de Comunicació

Pla integral gitanos

El Pla Integral del Poble Gitano millora la representativitat dels col·lectius de joves i dones

query_builder   30 octubre 2012 14:07

event_note Nota de premsa

El Pla Integral del Poble Gitano millora la representativitat dels col·lectius de joves i dones

  • El Govern aprova augmentar amb 6 vocalies la composició del Consell Assessor del poble gitano per reforçar la presència de dones i joves
 
El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret de creació de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano i del Consell Assessor del poble gitano, amb l’objectiu d’augmentar la representativitat del col·lectiu de joves i dones en aquests òrgans de representació i assessorament del pla.
 
En concret, s’augmenta de 15 a 21 el nombre de vocalies del Consell Assessor per aconseguir una imatge més fidel de la composició del poble gitano de Catalunya. Les noves vocalies seran ocupades per representants d’associacions i fundacions que garanteixin la presència i representativitat dels col·lectius de joves i dones de Catalunya. El Consell Assessor del Poble Gitano és l’òrgan consultiu i de participació de les persones gitanes i les entitats que treballen amb el poble gitano en totes les qüestions que siguin del seu interès i, específicament, en el seguiment dels acords presos pel Govern de la Generalitat que els afectin directament.
 
L’objectiu del Pla integral del poble gitano és combatre, des d’una perspectiva global, la situació de desigualtat que pateix la població gitana a Catalunya. La iniciativa pretén avançar en l’equiparació sociocultural i econòmica del col·lectiu amb la societat i, alhora, promoure i reconèixer els seus trets propis i culturals. A través del pla s’impulsen un total de 106 actuacions incloses en 16 àmbits de treball: acció social i ciutadania, comerç, cultura, dones i polítiques de gènere, educació, esport, habitatge, política lingüística, justícia, participació, joventut, rehabilitació de nuclis antics, salut, seguretat pública, sostenibilitat, i treball.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia