Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords del Govern

query_builder   30 octubre 2012 13:51

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern aprova el decret de creació del Consell Social de la Llengua de Signes Catalana  
 
El Govern ha aprovat avui el decret de creació del Consell Social de la Llengua de Signes Catalana, l’òrgan d’assessorament, consulta i participació social en la política lingüística del Govern en relació amb la llengua de signes catalana. L’aprovació del decret, que suposa el desplegament de la Llei 17/2010, de la Llengua de Signes Catalana, dóna un nou impuls al reconeixement de la llengua per estendre’n la seva codificació.
 
El Consell Social de la Llengua de Signes Catalana, que s’adscriu a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, té les funcions següents: estudiar i analitzar les qüestions relacionades amb el foment i la difusió de la llengua de signes catalana; assessorar el Govern sobre els mitjans per complir els objectius que marca la Llei de la Llengua de Signes Catalana, i avaluar els objectius i els resultats de les actuacions relatives a aquesta llengua impulsades per la Generalitat.
 
El decret atribueix a la Direcció General de Política Lingüística la direcció, planificació, coordinació interdepartamental i execució de la política lingüística en relació amb la llengua de signes catalana. El Consell Social estarà format per 14 membres, 7 dels quals són representants de l’Administració de la Generalitat, i els altres 7 de persones usuàries i professionals de la llengua de signes catalana.
 
L’article 50.6 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya reconeix la llengua de signes catalana i disposa que els poders públics n’han de garantir l’ús i les condicions que permetin assolir la igualtat de les persones amb sordesa que optin per aquesta llengua.
 
 
El Govern simplifica els consells assessors dels plans directors d’oncologia, de malalties de l’aparell circulatori, de salut mental i addiccions, i sociosanitari
 
El Govern ha aprovat el decret que modifica els decrets de creació dels plans directors d’oncologia, de malalties de l’aparell circulatori, de salut mental i addiccions, i sociosanitari i dels seus respectius consells assessors
 
El Pla de Govern 2011-2014 inclou en l’eix Salut un àmbit de millora de l’eficiència i l’agilitat de l’Administració sanitària, amb accions orientades a la simplificació de l’estructura administrativa i del sector públic, com el redimensionament dels òrgans assessors i col·legiats. Amb aquest objectiu de simplificar l’estructura administrativa, el decret aprovat avui redueix a un terç el nombre màxim de vocals dels consells assessors dels plans directors.
 
El text deroga el Decret 29/2006, de 28 de febrer, pel qual es creen el Pla director de recerca en ciències de la salut i el seu Consell Assessor. La mesura respon a la decisió d’integrar les polítiques de recerca i innovació en una unitat de l’estructura orgànica del Departament de Salut, que ha de treballar en estreta col·laboració amb els departaments competents en matèria de recerca i d’innovació.
 
 
El Govern delega competències en matèria de consum al Consell Comarcal del Vallès Oriental
 
El Govern ha autoritzat avui l’Agència Catalana del Consum (ACC) a signar un conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental perquè aquest organisme pugui assumir competències en matèria de consum. En concret, podrà realitzar actuacions inspectores i sessions d’informació, formació i educació, a més d’informar i formar els consumidors i oferir els serveis de mediació. El Vallès Oriental se suma així a les 29 comarques catalanes que ja exerceixen funcions en aquest àmbit.
 
Realitzar les actuacions de consum des del territori incrementa l’efectivitat, ja que es té un millor coneixement de la realitat. També permet un seguiment molt proper de la situació de mercat; una acció més efectiva de formació i conscienciació del sector empresarial local, i una adaptació de les actuacions d’informació i formació a les necessitats de la població de la comarca
 
El Codi de Consum de Catalunya estableix, a l’article 126.10, que els consumidors han de gaudir, com a mínim, d’accés a un servei públic de consum a la seva comarca i que la Generalitat ha de potenciar el desenvolupament d’aquest tipus de serveis de consum d’àmbit local seguint criteris d’eficàcia, d’eficiència i de major proximitat de les persones consumidores i els ha d’assessorar per millorar l’exercici de les seves funcions.
 
Actualment, la Generalitat té acords en matèria de consum amb els consells comarcals següents: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Penedès, Berguedà, Conca de Barberà, Garrotxa, Montsià, Osona, Pla de l’Estany, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Selva, Solsonès, Terra Alta i Conselh Generau d’Aran, Maresme i Gironès.
 
 
 
 
El Govern autoritza la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de l’Alguer
 
El Consell Executiu ha aprovat aquest matí la signatura d’un nou conveni de col·laboració entre el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de l’Alguer, a través del Departament de la Presidència, per enfortir la cooperació entre les dues institucions. El conveni, que estarà vigent els propers 8 anys, pretén dotar d’un marc estable les relacions ja existents entre les dues institucions i concretar els termes de la seva col·laboració.
 
Entre els objectius de l’acord hi ha la necessitat d’enfortir la col·laboració en la promoció i la difusió de la cultura catalana, de l’ús social de la llengua i el seu ensenyament; així com impulsar l’activitat econòmica, turística, esportiva, comercial i d’ocupació entre els dos territoris.
 
L’acord recull la transcendència dels lligams lingüístics i culturals existents entre els dos territoris. L’enfortiment de la catalanitat de l’Alguer és un factor de desenvolupament i promoció de la ciutat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia