Servei Català de Trànsit

Prop de 460.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de Tots Sants

query_builder   30 octubre 2012 17:37

event_note Nota de premsa

Prop de 460.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de Tots Sants

La C-16, la C-17, la C-14, la C-55, l’A-2, l’AP-7 i l’N-145 són les vies que tindran més intensitat i podran registrar problemes circulatoris
 
Un total de 2.066 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la fluïdesa i mantenir la seguretat a les carreteres catalanes durant aquests 4 dies festius
 
Durant el retorn de diumenge a la tarda el carril bus-VAO de la C-58 estarà obert per a tots els vehicles en sentit Barcelona, funcionant com dos carrils addicionals
 
Amb motiu del pont per la festivitat de Tots Sants d’aquest 2012, el Servei Català de Trànsit (SCT), amb el suport i la col·laboració de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, estableix un dispositiu especial de trànsit a partir de les 15.00 hores d’aquest dimecres, 31 d’octubre, i fins a les 24.00 hores de diumenge 4 de novembre. Enguany Tots Sants cau en dijous, fet pel qual es desplega un dispositiu per a un pont de quatre dies de festa.
 
L’objectiu principal és minimitzar les possibles complicacions viàries en una operació en què es calcula que uns 460.000 vehicles sortiran entre dimecres a la tarda i el matí de dijous de l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa al retorn, l’SCT preveu que es concentrarà la tarda del diumenge 4 de novembre.
 
Aquests dies festius amb motiu de Tots Sants ja suposen una operació especial d’hivern, en la qual la mobilitat es concentra de forma generalitzada cap a les zones de l’interior i de muntanya. A més, aquest període festiu té la característica d’incloure’s en la temporada de bolets i per aquest motiu, hi poden haver complicacions en les vies d’accés als indrets en què es practica aquesta activitat.
 
 
Previsió de dies, franges horàries i vies amb més problemes de mobilitat
 
De l’anàlisi dels històrics de l’SCT de períodes festius similars d’anys anteriors es pot preveure que les franges horàries més conflictives d’aquests dies festius amb motiu de Tots Sants seran dimecres a la tarda (17.30-21.00 h) i dijous al matí (10.30-14.30 h) per a la sortida i el retorn serà concentrat a la tarda de diumenge 4 de novembre (17.00-21.00 h).
 
La previsió és que hi haurà una elevada intensitat de trànsit i, per tant, podran presentar problemes viaris la C-16, la C-17, la C-55, l’A-2, la C-14 i l’AP-7. També serà complicat l’accés a Andorra per l’N-145:
 
 
SORTIDA: DIMECRES 31 D’OCTUBRE I DIJOUS 1 DE NOVEMBRE
 
VIA
TRAMS AMB MÉS PROBLEMES DE TRÀNSIT
AP-7
Tram nord: Mollet del Vallès - la Roca - Granollers
C-16
Berga – Cercs
C-14
Oliana - Organyà
N-145
La Seu d’Urgell – Andorra
 
 
RETORN: DIUMENGE 4 DE NOVEMBRE
 
VIA
TRAMS AMB MÉS PROBLEMES DE TRÀNSIT
AP-7
Tram nord: Sant Celoni - La Roca del Vallès
AP-7
Tram sud: Gelida - Martorell
C-16
Túnel del Cadí – Berga
C-14
Organyà – Oliana
C-55
Manresa – Abrera
A-2
El Bruc - Esparreguera
 
 
També convé destacar que les tradicionals visites als cementiris el dia 1 de novembre poden provocar complicacions viàries puntuals en els accessos d’aquests recintes, com el de Collserola o Montjuïc.
 
 
Mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit
 
L’SCT, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, establirà una sèrie de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per incrementar la capacitat viària. D’aquesta manera, es vol evitar o minimitzar l’acumulació de vehicles a les vies durant aquests dies festius:
 
  
DIA
VIA
Tram designació, mesura i sentit
DIMECRES
(31/10)
C-16
Berga nord - Cercs. Anul·lació de carrils lents en sentit nord
DIJOUS
(01/11)
C-16
Berga nord - Cercs. Anul·lació de carrils lents en sentit nord
 DIUMENGE
(04/11)
C-16
Baltarga - Bagà. Anul·lació de carrils lents en sentit sud
C-16
Cercs - Berga.  Anul·lació de carril lent en sentit sud
C-16
Cruïlla accessos Berga sud i Berga centre . Carril en sentit contrari a l’habitual en sentit sud.
C-55
Castellgalí - Manresa. Anul·lació de carril lent en sentit sud
AP-7
Sant Celoni - Peatge La Roca.  Carril en sentit contrari a l’habitual en sentit sud
 
 
A més, convé destacar que durant el retorn de diumenge 4 de novembre a la tarda el carril bus-VAO de la C-58 entre Ripollet i la Meridiana estarà obert en sentit Barcelona, funcionant com dos carrils addicionals de l’autopista del Vallès per tal d’incrementar la capacitat viària d’aquest eix. En aquest sentit, entre les 16.30 i 21.00 h de diumenge podran circular pel viaducte vehicles amb menys de tres ocupants (s'adjunta imatge amb els missatges de la senyalització d’accés). 
 
En operacions especials l’SCT gestiona el carril bus-VAO en funció de les necessitats de la mobilitat per a tots els vehicles independentment del nombre d’ocupants, excepte aquells que no poden circular per carrils addicionals com els camions.
 
 
Mesures especials de regulació de transport de mercaderies a les carreteres de Catalunya
 
Durant aquesta operació especial hi haurà les restriccions de caràcter genèric que es poden consultar en aquest enllaç:
 
 
 
Obres
 
També recordem que s’estan fent obres en alguns punts de la xarxa viària i que cal extremar la precaució si se circula per aquests trams que poden tenir afectada l’amplada de la plataforma, amb carrils més estrets i revolts en els quals quedarà limitada la velocitat:
 
 
Demarcació de GIRONA
AP-7 Entre Girona, Figueres i la Jonquera amb trams de carrils d’amplada reduïda
C-25 Desdoblament entre Arbúcies i Santa Coloma de Farners
Demarcació de BARCELONA
C-25 Desdoblament entre Aguilar de Segarra i Vic
C-32/C-31 Prolongació de l’autovia del Baix Llobregat a Sant Boi/El Prat
C-17 Construcció de l’enllaç amb la N-150 a Montcada
Demarcació de LLEIDA
N-145 Obres de millora accés a Andorra
C-25 Obres de desdoblament des de Cervera fins a Estaràs
Demarcació de TARRAGONA
T-11, N-340 I A-7 Obres de reordenació dels accessos Vila-seca-Reus-Aeroport
 
 
Efectius tècnics i humans per al pont de Tots Sants
 
Durant aquesta operació especial de Tots Sants, efectius tècnics i humans del Servei Català de Trànsit i de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra gestionaran i controlaran la mobilitat i vetllaran per la seguretat dels usuaris de la via pública durant la sortides i el retorn: 
 
  • 12 tècnics de gestió i informació del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT)
  • 1 avió bimotor de vigilància i informació del trànsit
  • 1 helicòpter de vigilància, informació del trànsit, seguiment de dispositius de mesures especials i inspecció viària
  • 4 equips mòbils d’informació viària de l’SCT distribuïts per les vies més conflictives
  • 8 equips de senyalització i actuació de mesures especials de trànsit
 
El dispositiu especial dels Mossos d’Esquadra de Trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants s’iniciarà a les 14.00 hores de dimecres, 31 d’octubre, i finalitzarà a les 24.00 hores de diumenge, 4 de novembre.
 
Durant aquests dies, es desplegaran un total de 2.066 agents per tot el territori.
 
Els Mossos d’Esquadra també establiran 1.357 punts de presència, tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries. Es faran 479 controls d’alcoholèmia,  420 de casc i cinturó,  229  de transport i  229 de velocitat.
 
 
Consells i conscienciació
 
L’SCT difondrà, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres i autopistes catalanes, informació sobre la situació viària i consells de seguretat viària (Condueix amb prudència; tu no tens recanvi).
 
A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.
 
 

1  

Imatges

IMATGE PANELLS DE MISSATGERIA VARIABLE

IMATGE PANELLS DE MISSATGERIA VARIABLE 20

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 575