Direcció General de Comunicació

Nou impuls a la recerca de finançament per a la cooperació catalana

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament col·laborarà amb Pimec i Foment del Treball per a promoure el patrocini de projectes entre el sector empresarial

query_builder   31 octubre 2012 19:00

event_note Nota de premsa

Nou impuls a la recerca de finançament per a la cooperació catalana

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament col·laborarà amb Pimec i Foment del Treball per a promoure el patrocini de projectes entre el sector empresarial

 
El secretari del Govern, Germà Gordó, ha presidit les dues signatures celebrades aquesta tarda al Palau de la Generalitat entre el director general de Cooperació al Desenvolupament i responsable de l’Agència, Carles Llorens, i els secretaris generals de Foment i Pimec, Joan Pujol i Antoni Cañete, respectivament
 
 
El Palau de la Generalitat ha acollit aquesta tarda la signatura de dos convenis de col·laboració amb les patronals catalanes Pimec i Foment del Treball per a promoure, amb l’impuls i el compromís de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el patrocini de projectes entre el sector empresarial. El secretari del Govern, Germà Gordó, ha presidit la signatura dels dos acords de col·laboració que han estat formalitzats, per part de la Generalitat, pel director general de Cooperació al Desenvolupament i responsable de l’ACCD, Carles Llorens, i per part de Foment del Treball i de Pimec pels seus secretaris generals, Joan Pujol i Antoni Cañete. Ambdós acords s’emmarquen en la voluntat del Govern de trobar noves vies de finançament per a projectes de cooperació al desenvolupament, davant l’important ajustament de recursos públics en aquest àmbit dels darrers anys.
 
A través d’aquesta iniciativa i gràcies als acords signats avui, les empreses associades a Pimec i Foment rebran i difondran informació dels projectes que estiguin validats tècnicament per l’Agència, disposin o no de finançament públic, sempre previ vistiplau de l’ONGD responsable. Amb aquests acords, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament es compromet també a fer-ne el seguiment i el control, per a garantir a les empreses que els recursos econòmics es destinen al patrocini de projectes de cooperació viables.
 
En aquest sentit, el secretari del Govern, Germà Gordó, ha aprofitat la formalització d’aquests acords per a recordar que “l’Agència ha elaborat una bossa de projectes de cooperació avaluats, sòlids, solvents i realitzables on el sector empresarial hi pugui posar el seu gra de sorra”.
 
Les empreses podran col·laborar en el finançament d’aquests projectes sempre que compleixin amb el codi ètic que va aprovar el  Consell de Cooperació l’estiu passat. El document “El patrocini en el sistema català de cooperació” estableix les condicions necessàries perquè les empreses puguin finançar projectes de cooperació al desenvolupament en el marc de la Responsabilitat Social Corporativa, de manera que empreses i ONGD poden establir espais de col·laboració mútua. Segons el document del Consell, la RSC es basa en la integració voluntària, per part de les empreses, de les preocupacions socials i mediambientals en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors, de manera que quedi incorporada en la seva cadena de valor. D’acord amb això, Germà Gordó ha destacat que “qualsevol acte de compromís social per part de les empreses serà benvingut”, perquè significarà que la cooperació catalana mantindrà la seva presència al món, reconeguda internacionalment.
 
 
La recerca de nous recursos alternatius ha estat una de les prioritats per a garantir la continuïtat dels projectes de cooperació que ja estan en marxa i per endegar-ne de nous. Amb aquest signatura, Pimec i Foment del Treball sumen esforços en favor del patrocini de projectes de cooperació juntament amb el Consell de Cambres de Comerç, el Club Rotary, que ja han firmat acords amb l’Agència. Carles Llorens, director general de Cooperació al Desenvolupament, ha recordat una vegada més en el decurs de les signatures que "aquests recursos alternatius no han de venir a suplir els recursos públics, sinó a complementar-los".
 
 
Barcelona, 31 d’octubre de 2012

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la signatura amb Pimec

Imatge de la signatura amb Pimec
JPG | 978

Imatge de la signatura amb Foment

Imatge de la signatura amb Foment
JPG | 1248