Protecció Civil

Protecció Civil: Es manté la prealerta de l'INUNCAT per l'acumulació de pluges al nord-est de Catalunya i per mal estat de la mar

query_builder   31 octubre 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Es manté la prealerta de l'INUNCAT per l'acumulació de pluges al nord-est de Catalunya i per mal estat de la mar

  • Es demana extremar la precaució en la conducció a les zones afectades per les pluges, evitant travessar rieres i torrents
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de superació de llindar per acumulació de pluja de 100 l/m2 en 24h, fins aquest vespre, a les comarques de l’Alt i Baix Empordà i també al Pla de l’Estany, Gironès i la Selva. En aquest cas, la distribució geogràfica del fenomen també es preveu que sigui de caràcter local.
 
Clabsa (Clavegueram de Barcelona, S.A.) té activat la fase d’alerta del Parc fluvial del Besòs.
 
Pel que fa a l’estat de la mar, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que les onades poden superar els 2.50 metres (maregassa) a l’Alt Empordà i al Baix Empordà i també a les comarques del sud de Girona i al litoral central fins aquesta nit. L’onatge serà de component est.
 
L’Ajuntament de Barcelona ha posat en prealerta el seu Pla bàsic d’Emergència municipal per onades.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.
 
També es demana evitar travessar rieres i torrents durant l'episodi de pluges i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge.
 
També es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).