Oficina del President

El president Artur Mas ha presidit

President Mas: "El turisme és economia però sobretot és coneixement entre persones i pobles"

query_builder   1 novembre 2012 21:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "El turisme és economia però sobretot és coneixement entre persones i pobles"

  •  El cap del Govern ha presidit “La Nit del Turisme”, organitzada per commemorar el 20è aniversari de l’Oficina de Turisme de Catalunya a Moscou
  •  Artur Mas ha clos amb aquest acte la seva visita  oficial a la Federació de Rússia, centrada en reforçar els lligams econòmics i empresarials amb aquest país
  •  En la segona i última jornada del seu viatge, Mas s’ha entrevistat amb el president de la principal petroliera russa, Lukoil, i amb el governador de la regió de Moscou
 
Artur Mas ha presidit
El president aquest vespre a Moscou celebrant la
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat el seu reconeixement al sector turístic “per la seva contribució en favor del coneixement mutu dels pobles en un moment en què les coses no van bé”.Quan parlem de turisme parlem d’economia, de llocs de treball i de creació de riquesa, i tot això és fonamental, però en moments difícils com els actuals s’ha de valorar molt especialment el  coneixement entre persones i entre els pobles”, ha afegit el cap de l’Executiu.
 
Amb aquestes reflexions, el president Mas ha clos aquesta nit l’homenatge organitzat per commemorar el 20è aniversari de l’Oficina de Turisme de Catalunya a Moscou. Aquest acte ha posat punt i final al seu viatge oficial de dos dies de durada a la Federació de Rússia, durant el qual ha protagonitzat diversos actes, centrats en reforçar les relacions econòmiques amb aquest país.
 
En el decurs de “La Nit del Turisme” que s’ha celebrat a l’Hotel Radisson Royal de Moscou, el cap del Govern ha fet un balanç positiu de la seva visita i de les jornades de treball dutes a terme pel més del centenar d’empreses catalanes que han participat en el Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia celebrat a la capital russa. “El pavelló de Catalunya a Rússia ha quedat alt i això és bo constatar-ho”, ha assegurat.
 
El president ha manifestat davant els principals touroperadors russos assistents a l’acte “sentir-se orgullós com a president de la feina feta pel sector turístic català” i ha agraït al sector rus “que cada vegada ens valorin, ens respectin i ens estimin més”. Com a mostra d’aquest reconeixement, el president ha lliurat distincions als 8 touroperadors més destacats en la venda de destins catalans a Rússia, així com també a 3 mitjans de comunicació russos pel seu suport en la promoció de Catalunya i al consolat general d’Espanya a la Federació Russa per la seva tasca en favor d’agilitzar els tràmits burocràtics dels visats. 
 
En el decurs de l’acte, hi ha intervingut el director de l’Oficina de Turisme a Rússia i els Països de l’Est, Josep Maria Perramon; el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el president Mas. També ha assistit a l’acte, la viceministra de Cultura de la Federació Russa, Alla Yurievna Manilova. El  cuiner Jordi Cruz del Restaurant Àbac ha estat l’encarregat del sopar ofert durant la cerimònia, i el tenor Oleg Alexandrov i la cantant Beth Rodergas han realitzat una actuació musical.
 
(S’adjunta full informatiu sobre l’activitat turística).
 
 
Reunió amb el president de Lukoil
 
Entre els contactes que el president Mas ha mantingut amb empresaris russos i catalans durant el seu viatge a Moscou, destaca la reunió que ha mantingut aquest migdia amb el president de la petroliera russa Lukoil, Vagit Alekperov, amb qui ha valorat les inversions fetes a Catalunya i ha explorat més vies de col·laboració.
 
Precisament, el 27 d’abril passat es va inaugurar la nova terminal petroliera de Lukoil-Meroil, Meroil Tank SL, al Moll de l’Energia del Port de Barcelona. Meroil Tank és el resultat d’una “joint venture” amb capital 50% català (Meroil) i 50% rus (Lukoil), que va suposar una inversió de 50 milions d’euros. La nova terminal ha estat construïda com a part del projecte d’ampliació de les instal·lacions de Meroil, i s’ha convertit en la major plataforma logística petroliera del Mediterrani per a la distribució de carburant, amb una capacitat d’un milió de metres cúbics.
 
A la reunió, que ha tingut lloc a la seu de Lukoil, ha participat també el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
 
 
Acord per a projectes d’innovació
 
En el decurs de la seva segona jornada de viatge oficial i en el marc del Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia, el president Mas ha presidit també l’acte de signatura d’un acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Foundation for Assistance to Small Innovatie Enterprises (FASIE), que representa la PIME russa en termes d’innovació empresarial.
 
L’objectiu de l’acord, que té una durada de tres anys, és augmentar les iniciatives d’R+D catalano-russes per desenvolupar nous productes, aplicacions o processos i potenciar-ne l’arribada al mercat. Els projectes es desenvoluparan en àmbits com la biotecnologia, entre d’altres. Aquest protocol d’intencions inclou la cooperació en la realització d’activitats conjuntes, com són seminaris o missions empresarials.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, han estat els encarregats de signar aquest protocol d’intencions, per part de la Generalitat. Per part russa, ha signat el conveni el director  general de FASIE, Sergey Polyakov.
 
 
Reforçar llaços institucionals
 
Posteriorment a aquesta entrevista i d’un dinar amb els empresaris russos i catalans assistents al Fòrum, el president s’ha desplaçat a la seu del Govern regional de Moscou per tal d’entrevistar-se amb el seu president, Sergey Shoygu, amb l’objectiu de reforçar els llaços institucionals entre Catalunya i Moscou.
 
Mas i Shoygu han acordat crear un grup de treball integrat pels secretaris d’Exteriors d’ambdós governs, amb l’objectiu d’elaborar un acord de col·laboració entre tots dos territoris. La regió de Moscou és un dels territoris de la Federació amb major pes polític; compta amb una superfície similar a la de Catalunya, però la seva població és de 23 milions d’habitants.
 

1  

Imatges

Fotografia del president Mas a la "La Nit del Turisme"

Fotografia del president Mas a la "La Nit del Turisme" 36