Direcció General de Comunicació

premis justicia

El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya al Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona

query_builder   6 novembre 2012 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya al Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona

  • Reconeix el compromís del Col·legi de procuradors amb els ciutadans i la justícia al llarg de la seva història
 
  • La Junta del Col·legi de Notaris de Catalunya, el magistrat Luis Rodríguez Vega i el secretari judicial Jaume Herraiz i Pagès han estat distingits amb les Medalles d’Honor de la Generalitat pels serveis excepcionals a la justícia
 
El Govern de la Generalitat ha acordat avui atorgar el Premi Justícia de Catalunya al Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona en reconeixement al compromís que ha assumit amb els ciutadans i la justícia al llarg de la seva història.
 
Amb la concessió d’aquest premi es vol destacar la col·laboració del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona amb el Departament de Justícia en la modernització de l’Administració de justícia a Catalunya, així com la seva participació activa en el foment de l’ús del català a la justícia i en la prestació del servei d’assistència jurídica gratuïta. L’atorgament del guardó coincideix amb la celebració del 500 aniversari de la constitució de la primera corporació de procuradors de Barcelona.
 
El Premi Justícia de Catalunya, instaurat l’any 2003, s’atorga a les persones o institucions que s’han distingit per la seva contribució a la renovació, aplicació i difusió del dret propi de Catalunya; per la realització d’actuacions que afavoreixin la modernització, l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia; per l’adaptació de l’Administració de justícia a la realitat social que l’envolta; per l’especial dedicació a l’enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta, així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.
 
 
Medalles d’Honor pels serveis excepcionals a la justícia
 
El Govern també ha acordat avui els premiats amb les Medalles d’Honor pels seus serveis excepcionals a la justícia. Els guardons s’han atorgat a:
 
  • Junta del Col·legi de Notaris de Catalunya,  per la seva tasca de conformació i implementació del dret civil català i de foment del seu ús i difusió en els àmbits del món jurídic i la ciutadania.
 
  • El magistrat Luis Rodríguez Vega, per la seva trajectòria professional com a jutge i magistrat a Catalunya i per la seva contribució a les comissions i grups de treball en els quals participa, per millorar el funcionament dels jutjats i tribunals de Catalunya.
 
  • El secretari judicial Jaume Herraiz i Pagès, per la seva trajectòria professional com a secretari judicial i secretari coordinador provincial de Girona i per la seva contribució a la implementació de l’oficina judicial a Girona, i alhora, com a màxim representant dels secretaris de Girona. Vol ser un reconeixement a la labor realitzada per tot el col·lectiu d’aquesta ciutat a l’oficina judicial.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia