Delegació a Girona

La Jornada "Dona, Ocupació, Economia i Empresa" reivindica el talent femení com a motor empresarial i social

El delegat del Govern defensa que "s'ha de passar de les paraules als fets, i aprofitar el capital humà de les dones al servei de l'economia gironina"

query_builder   6 novembre 2012 14:35

event_note Nota de premsa

La Jornada "Dona, Ocupació, Economia i Empresa" reivindica el talent femení com a motor empresarial i social

El delegat del Govern defensa que "s'ha de passar de les paraules als fets, i aprofitar el capital humà de les dones al servei de l'economia gironina"

Una imatge de la jornada
La seu de la Generalitat a Girona ha acollit avui la primera Jornada “Dona, Ocupació, Economia i Empresa”, una sessió que ha remarcat el paper de les dones com a creadores de riquesa amb la voluntat d’assolir una major visibilitat com a emprenedores i agents econòmics.
 
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i la secretària d’Ocupació, Esther Sánchez, han obert la jornada. Casadesús ha defensat que “hem de ser capaços de passar de les paraules als fets: de la mateixa manera que el Govern treballa per la internacionalització i la innovació de les empreses, hem de fer un gran esforç per aprofitar el capital humà de les dones al servei de la societat i l’economia gironina”. El delegat del Govern ha destacat que, tot i que el 62,6% de persones titulades a l’UdG són dones, només n’hi ha un 4,5% que ocupen espais de direcció a tot Catalunya.
 
Montserrat Gatell ha afirmat que “hem de ser prou valents per crear unes condicions de treball diferents que permetin unes relacions més participatives, transversals i corresponsables. Si no, perdem competitivitat com a país perquè hi ha un elevat abandonament prematur” del mercat de treball de les dones qualificades. La presidenta ha fet incís al nou Pla estratègic de polítiques de les dones 2012-2015, que està elaborant el Govern, i que fa especial èmfasis en la promoció de l’emprenedoria i la carrera professional de les dones.
 
Domènec Espadalé ha remarcat que “cal insistir i buscar la plena igualtat fins que no sigui tan estrany trobar dones en espais de direcció. L’estil femení de fer empresa pot constituir un enriquiment evident pel nostre teixit empresarial”. Finalment, Esther Sánchez ha destacat que “estem en un moment excepcional per establir unes bases sòlides per a la recuperació econòmica i perquè Catalunya desenvolupi un model econòmic intel·ligent, integrador i sostenible”. La secretària ha posat en valor que la taxa d’ocupació de les dones és de 56,7%, mentre que la dels homes és del 65,5% i ha defensat unes polítiques públiques eficaces en favor de la igualtat.
 
Posteriorment, les empresàries gironines Adriana Casademont (Indústries Càrniques Casademont), Judith Viader (Frit Ravich), Mariona de Puig (Axxon), Anna Carabús (Xai Pigallat) i Anna Espelt (Espelt Viticultors) han debatut sobre el paper de les dones en la innovació i la millora competitiva de les empreses. En la sessió, que ha estat moderada per la periodista Carme Coll, les empresàries han demanat incorporar missatges positius a la societat i han defensat valors com la lluita diària i la passió. Totes han coincidit en la defensa de la conciliació de la vida familiar i laboral.
 
La jornada, que ha omplert l’Auditori de persones del món empresarial i també d’estudiants, ha estat organitzada per l’Institut Català de les Dones, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Ocupació i també de la Cambra de Comerç de Girona, la Càtedra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona i l’Associació Gironina d’Empresàries.
 
La segona sessió, titulada “Construint nous models d’organització des del lideratge en valors”, ha comptat amb la participació de Iolanda Bustos (La Calèndula), Íngrid Rahola (Llagurt), Núria Carreras (Associació Joves Empresaris de Girona), Cristina Teixidó (Eurekakids) i Mar Casas (d’Estil). El debat, moderat per Maria Rosa Agustí, presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries, s’ha centrat en destacar la importància de la il·lusió a l'hora d’emprendre els projectes de futur. Finalment, la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Josefina Surina, ha remarcat que la jornada ha transmès valors positius i ha servit per fer un reconeixement a dones emprenedores.
 

2  

Fitxers adjunts

D'esquerra a dreta: Esther Sánchez, Eudald Casadesús, Montserrat Gatell i Domènec Espadalé.

D'esquerra a dreta: Esther Sánchez, Eudald Casadesús, Montserrat Gatell i Domènec Espadalé.
JPG | 1111

Una imatge de la Jornada que s'ha celebrat a l'Auditori Josep Irla

Una imatge de la Jornada que s'ha celebrat a l'Auditori Josep Irla
JPG | 815