Interior

El conseller Puig defensa estructures d'Estat propi per a combatre millor les emergències

query_builder   7 novembre 2012 13:44

event_note Nota de premsa

El conseller Puig defensa estructures d'Estat propi per a combatre millor les emergències

FOTO
El conseller Puig  ha defensat  avui “la necessitat de tenir estructures d’Estat propi també en l’àmbit de les emergències per tal de millorar la resposta de les institucions”
 
Puig que ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del curs ‘Meteorologia i incendis forestals’  ha posat com a exemple el Servei Meteorològic de Catalunya “com a eina bàsica per tal de millorar  la prevenció, tant en l’àmbit dels incendis, com en el de les situacions climatològiques adverses”.
 
Felip Puig s’ha queixat dels nous intents del Govern de Madrid de “duplicar serveis en l’àmbit de la meteorologia” en un moment en el que cal és “optimitzar recursos”.
 
El conseller d’Interior ha afirmat que la feina que fan els meteoròlegs a casa nostra “cada vegada és més transcendent pel nostre model social: a millor predicció, millor capacitat de resposta”. “Catalunya té un model propi de seguretat i vosaltres ( dirigint-se als professionals de la meteorologia) també en formeu part”, ha afegit.
 
Per finalitzar, el conseller ha agraït, un cop més, la feina feta pels Bombers de la Generalitat de Catalunya, que també participen en aquestes jornades, durant tot aquest estiu i ha recordat que el hem de fer és “una evolució constant, que és el camí cap a l’excel·lència”.
 
La inauguració del curs s’ha celebrat avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i ha comptat amb la presència de nombrosos professionals de la meteorologia i de membres dels Bombers de la Generalitat als que s’han afegit  Joan Fuster Sobrepere, director acadèmic CUIMPB-Centre Ernest Lluch, Enric Colet, secretari general d’Empresa i Ocupació, Anna Martín, sotsdirectora general Operativa de la DGPEIS, Teresa Coch, gerent del CUIMPB – Centre Ernest Lluch, Marsal Sintes, director del CCCB i Rosana Rel, directora del curs, entre d’altres.
En aquestes jornades, que s’allargaran fins el proper divendres, es reflexionarà sobre els últims avenços en modelització meteorològica i com aquests es poden aplicar en l’operativitat d’incendis forestals (predicció de situacions de risc, suport meteorològic a la lluita contra focs forestals, etc.). També s’analitzaran incendis històrics i fenòmens meteorològics concrets, a més de dibuixar els nous escenaris que es plantegen davant de les prediccions de canvi climàtic. L’analista d’incendis Marc Castellnou, cap del Grup d’Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat i president del Patronat de la Fundació Pau Costa, serà l’encarregat de fer la ponència de “Clima, incendis i territori”.
 
El curs s’adreça a professionals en extinció i gestió d’incendis forestals, enginyers forestals, geògrafs, ecòlegs, biòlegs i altres persones que tinguin interès en els incendis i la meteorologia. Està organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) amb la col·laboració de la Fundació Pau Costa i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.