Territori

Entra en servei el nou enllaç de la C-17 i l'N-150, entre Montcada i Reixac i Barcelona

query_builder   7 novembre 2012 19:55

event_note Nota de premsa

Entra en servei el nou enllaç de la C-17 i l'N-150, entre Montcada i Reixac i Barcelona

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat avui en servei el nou enllaç a diferent nivell de la C-17 i l’N-150, entre els termes de Montcada i Reixac i Barcelona, amb l’obertura de les noves calçades elevades de la C-17. Aquesta actuació permet evitar l’encreuament amb l’N-150 als vehicles que circulen de pas per l’autovia i millorar la mobilitat i la seguretat viària en aquest àmbit. Les obres, amb un pressupost de 15,5 MEUR, continuaran ara amb tasques d’urbanització a l’entorn de la rotonda que s’ha construït sota l’autovia, a principis de l’any vinent.
C17
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert avui a la circulació els quatre nous carrils de la C-17 entre Barcelona i Montcada i Reixac que permeten als vehicles que circulen de pas evitar l’encreuament amb l’N-150 fins ara existent. D’aquesta manera, ha entrat en servei el nou enllaç que el Departament ha construït entre ambdues vies i conclouen les restriccions de trànsit que s’han produït en aquest àmbit en els últims mesos.
 
Aquesta actuació permet millorar la mobilitat i la seguretat viària en l’encreuament entre la C-17 i l’N-150, que també serveix d’accés als barris de Vallbona (terme de Barcelona)  i de Can Sant Joan (Montcada i Reixac). Els treballs han consisitit en la construcció d’un enllaç a diferent nivell per tal d’eliminar la cruïlla abans existent regulada per semàfors. Els treballs compten amb una inversió de 15,5 MEUR.
 
En concret, s’ha format una rotonda, de 60 metres de diàmetre al nivell de la intersecció abans existent per canalitzar els moviments més locals i les connexions amb l’N-150. Paral·lelament, s’ha aixecat el tronc central de la C-17 per a facilitar el trànsit de pas, en un tram d’1 quilòmetre.
 
La construcció dels nous carrils de la C-17, dos per sentit de la circulació, per sobre de l’encreuament amb l’N-150, ha comportat la formació de dos nous viaductes paral·lels, de 137 metres el viaducte dret i 125 metres el viaducte esquerre i d’11,4 metres d’amplada cadascun. Les dues calçades de l’autovia estan separades per una mitjana d’un metre d’amplada, cadascuna de les quals té dos carrils de 3,5 metres d’amplada, un voral exterior de 2,5 metres i un voral interior d’1 metre.
 
Ara, les obres continuaran amb tasques d’urbanització i d’acabats a l’entorn de la nova rotonda a nivell. Pròximament, se suprimiran els semàfors existents a l’accés al barri de Ciutat Meridiana i la sortida del carrer Sivatte i tota l’obra quedarà completada a principis de l’any vinent. Aquesta actuació es complementa amb el soterrament del tram de la C-17 al seu pas per Montcada i Reixac que el Departament va finalitzar fa tres anys.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 221