Cultura

El Departament de Cultura, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han presentat el protocol de col·laboració per al programa d'activitats de l'Any Espriu 2013

query_builder   7 novembre 2012 19:14

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han presentat el protocol de col·laboració per al programa d'activitats de l'Any Espriu 2013

Signatura del protocol per a la celebració de l'any Espriu
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, han signat avui un protocol de col·laboració per a concretar la cooperació de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio en la difusió dels actes de la commemoració del centenari del naixement de Salvador Espriu i la divulgació de la seva obra. A l’acte també hi ha participat el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, i el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat el que implica la figura d’Espriu per a la Cultura Catalana “el darrer mig segle està conduït, entre altres coses, per moltes de les afirmacions, per moltes de les idees, per moltes de les maneres d’entendre la vida i la política, en el sentit més gruixut i profund de la paraula, de Salvador Espriu”.
 
El conseller ha explicat que gràcies a la signatura d’aquest protocol es podrà garantir una bona difusió de les activitats entre la ciutadania a través dels mitjans de comunicació “aquest seguiment posa de relleu el que serà un any molt important des del punt de vista de la recuperació de Salvador Espriu però també del que són les bases de la cultura catalana actual”.
 
El conseller de Cultura ha afirmat que s’ha treballat molt des del moment de la constitució del comitè executiu, en el qual hi són representades les localitats que més han tingut a veure amb Salvador Espriu, la família i les administracions públiques, i que actualment hi ha una quarantena d’activitats preparades que es presentaran a principis de desembre.
 
El comissari de l’exposició Xavier Bru de Sala ha anunciat que el primer acte de la commemoració de l’Any Espriu serà el 23 de gener al Palau de la Música. Una altra de les iniciatives que ha explicat Bru de Sala és la difusió de frases de l’obra d’Espriu “cada mes farem públiques unes frases d’Espriu, una per cada dia, i tots els mitjans són convidats a difondre-la i generar la comunicació amb el poble de Catalunya que Espriu hauria volgut tenir i no va poder tenir perquè va viure tota la seva vida en una època de ferotge censura”.
 
La Generalitat de Catalunya va designar el 2013 com a “Any Espriu”, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor.  Al llarg de l’any s’organitzaran actes i celebracions de caràcter cultural, cívic i participatiu per difondre i actualitzar l’obra de l’escriptor i per fer memòria del seu compromís cívic.
 
En virtut del conveni signat avui es concreta la cobertura dels actes centrals i més rellevants de la commemoració per part de TV3 i Catalunya Ràdio, la presència de l’obra d’Espriu en la programació i produccions dels canals de la CCMA i la facilitació de material d’arxiu de Tv3 lliure de drets al Departament de Cultura.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PPT | 374