• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la V edició del lliurament de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat que entrega Foment del Treball
  • El president demana tenir presents totes “les oportunitats i els bons exemples que hi ha a Catalunya” per avançar cap a un futur millor
El president Mas i el president de Foment amb el jurat i els guanyadors de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat
El president Mas i el president de Foment amb el jurat i els guanyadors de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que, malgrat els dubtes i les incerteses que planteja la situació actual, es demostra que “en el pols empresarial de Catalunya hi ha un corrent de confiança i d’apuntar-se a un país que tira endavant un projecte”. El cap de l’Executiu ha dit aquestes paraules en referència a l’enquesta que ha publicat avui la Cambra de Comerç de Barcelona, que assegura que el 61,8% dels empresaris consultats creu que una Catalunya amb Estat propi dins de la Unió Europea no tindria conseqüències econòmiques significatives per a la seva empresa i, en un 25,4%, que aquestes serien positives.
 
En aquest sentit, el president Mas ha assegurat que “és important il·lusionar-se i identificar-se amb un projecte que implica a una part molt important de la societat” i ha destacat que és un actiu que no tots els països tenen i que cal valorar.
 
El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la V edició del lliurament de les Medalles d'Honor i els Premis Carles Ferrer Salat amb els quals Foment del Treball reconeix anualment els empresaris, empreses i entitats que han excel·lit en la seva activitat.
 
Al llarg de la seva intervenció, que ha clos la cerimònia, Artur Mas ha volgut llançar un missatge positiu i fer notar que, “enmig de la boira espessa, hi ha coses que s’estan movent en la bona direcció”, malgrat que les perspectives econòmiques per al conjunt de la UE no són gaire favorables. Per això, ha demanat “mirar una mica més enllà” i treballar perquè “entre tots hem de construir un horitzó una mica més lluminós”.
 
El president ha subratllat com a exemples de les bones perspectives que mostra Catalunya el creixement del 20% de l’exportació catalana i el bon moment que viu el turisme al nostre país, rebent 15 milions de persones cada any. Com a fet destacat, i sovint poc visible, el president ha remarcat que “els costos laborals unitaris, que és un dels factors de la productivitat, estan millorant”.
 
Una altra mostra de les coses positives que es veuen al país, tal i com ha explicat el president, és “l’espectacular inversió en centres logístics que s’està fent a Catalunya” i, en aquest punt, ha destacat l’aposta de l’empresa Hutchinson pel Port de Barcelona, amb la qual “Catalunya s’està posicionat per ser la gran plataforma logística de la Mediterrània”. També ha remarcat que més del 40% dels fons de la Unió Europea dedicats a la recerca en alta especialització es queden al nostre país.
 
En la vessant del treball que està fent el país, el president també ha assenyalat els esforços que duen a terme el conjunt de les administracions per “controlar els creixements descontrolats de dèficit que teníem” i “anar purgant excessos que s’havien fet i que ara cal reconduir”. “S’està fent a un preu alt i amb un cert cost per al món econòmic i social, per al conjunt de la gent, però de moment no afecta els pilars del nostre estat del benestar”, ha reblat el president.
 
Amb totes aquestes dades, Artur Mas ha constatat que “hi ha un munt d’oportunitats i d’exemples dels quals tots podem prendre nota” i ha fet notar que la feina que s’ha fet a Catalunya i a Espanya en els darrers 30 anys per crear l’Estat del benestar actual “s’ha hagut de fer en una sola generació, mentre que en molts altres països de la UE s’ha fet en dues o tres generacions”. “Hem de tenir present el que ha estat capaç de fer el nostre país i, a més, des de Catalunya ho hem fet amb un dèficit fiscal i d’infraestructures cròniques i sent contribuïdors nets a la UE des que hi vam ingressar”, ha subratllat.
 
En el decurs de l’acte, la patronal catalana ha lliurat les Medalles d'Honor i els Premis Carles Ferrer Salat. Enguany, la Medalla d'Honor a la Trajectòria Professional ha estat concedida a l’empresari José Manuel Lara, president del Grup Planeta, i la Medalla d'Honor a l'Empresari de l'Any, al director general de Hutchinson Port Holdings per Europa Central, Clemence Cheng.
 
Els Premis Carles Ferrer Salat han estat per al Grup Balfegó, en R+D+I; a Hotusa (Hoteles Turísticos Unidos, SA), en Internacionalització; a Lucas Carné i José Manuel Villanueva, fundadors de Privalia, com a Empresaris de Futur, i a AGBAR, amb el premi Medi Ambient.

1  

Imatges

El president Mas i el president de Foment amb el jurat i els guanyadors de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat

El president Mas i el president de Foment amb el jurat i els guanyadors de les Medalles d'Honor i Premis Carles Ferrer Salat 35