Incasòl

S'inicia la rehabilitació de la casa pairal Ca l'Orgà a Picamoixons, Valls

query_builder   8 novembre 2012 11:35

event_note Nota de premsa

S'inicia la rehabilitació de la casa pairal Ca l'Orgà a Picamoixons, Valls

L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres de consolidació estructural i la coberta de la casa pairal del conjunt de Ca l’Orgà, situat al carrer de Sant Isidre de Picamoixons, Valls (Alt Camp). Aquesta primera fase es basa en un projecte de l’equip d’arquitectes DR09 Arquitectes SCP i ha estat adjudicada a l’empresa Divisa Barcelona, SA per 304.962,64 euros amb IVA i es preveu que finalitzi durant el segon trimestre de l’any vinent.
 
Els promotors del projecte són l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les Velles Ciutats.
 
La casa pairal està formada per quatre edificis: l’habitatge que havia estat la casa senyorial del diputat Orgà i tres construccions annexes de caràcter industrial. La seva total rehabilitació s’haurà de realitzar en vàries fases i s’utilitzarà com a dependències municipals.
 
En aquesta primera fase s’actuarà sobre la part estructural i la coberta. Donat el mal estat dels forjats actuals, es farà un buidat de l’edifici i es crearà una nova estructura tan vertical com horitzontal. Així mateix, es mantindran les mateixes obertures a la façana principal però a les laterals est i oest se’n crearan de noves per donar més llum als espais interiors.
 
Ca l’Orgà havia estat sempre d’ús privat. Des de la data de la seva construcció fins l’any 2011 l’edifici va pertànyer al diputat Orgà i els seus descendents. D’aleshores ençà ha tingut diferents propietaris fins l’any 2003 quan l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons va iniciar les gestions  per a la compra del conjunt arrel de l’estat de deteriorament i abandonament en que es trobava l’edifici. Des del 4 de juliol de 2008 l’edifici té la categoria de Bé Cultural de Interès Local.
 

1  

Imatges

Imatge de Ca l'Orgà

Imatge de Ca l'Orgà 1815

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 796