Cultura

El Departament de Cultura porta a les escoles el cicle 'Catalunya Cinema'

El Departament de Cultura porta a les escoles el cicle 'Catalunya Cinema'

query_builder   9 novembre 2012 10:33

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura porta a les escoles el cicle 'Catalunya Cinema'

  • Es farà del 12 al 21 de novembre a cinemes de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Móra d’Ebre, Manresa, Olot, Puigcerdà, Tremp, Lleida, Tarragona i Cambrils
  • El cicle “Catalunya Cinema, de la pissarra a la pantalla” pretén acostar el cinema als alumnes de primària i secundària de Catalunya i compta també amb el suport del Departament d’Ensenyament
  • S’hi programaran 7 produccions catalanes 
Cartell del cicle
El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), continua impulsant el cicle “Catalunya Cinema”, de promoció de pel·lícules catalanes, amb l’organització d’una setmana de cinema català a diverses poblacions catalanes amb la intenció de fer arribar el món del cinema a les escoles. És previst que hi participin més de 1.400 alumnes de 22 escoles.
 
El cicle “Catalunya Cinema, de la pissarra a la pantalla” es farà del 12 al 21 de novembre a cinemes de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Móra d’Ebre, Manresa, Olot, Puigcerdà, Tremp, Lleida, Tarragona i Cambrils. Les 7 produccions catalanes que s’hi podran veure són: Oblidant Nonot, Los pasos dobles, Eva, Els nens salvatges, Blog, La maleta mexicana i Floquet de Neu.
 
Per implicar més als alumnes en el procés del projecte, la imatge del cicle ha estat dissenyada per un grup de batxillerat artístic de l’Institut Castell d’Estela d’Amer i el tràiler, que es passarà a l’inici de cada projecció, per exalumnes de de l’escola Bordils.
 
 
Format del cicle
 
Entre el 12 i el 21 de novembre, els cinemes que acolliran el cicle projectaran una pel·lícula dirigida als alumnes de les escoles participants en aquest cicle. A l’inici de cada pel·lícula, un dels membres de l’equip de la pel·lícula i un pedagog faran una breu introducció sobre un tema concret del film, com ara el muntatge, el guió, la fotografia, etc. per animar els alumnes a atendre i entendre el que estan visualitzant. En finalitzar el passi, hi ha haurà un col·loqui en què els alumnes podran donar la seva opinió i contrastar amb l’especialista els seus punts de vista.
 
Per últim, a l’escola, els professors disposaran d’unes fitxes didàctiques per poder continuar treballant els diferents temes tractats durant la projecció.
  
 
Organitzadors i entitats col·laboradores
 
El cicle “Catalunya Cinema, de la pissarra a la pantalla” és possible gràcies a la col·laboració de les següents institucions i entitats:
  • Departament de Cultura, a través de I’nstitut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
  • Departament d’Ensenyament
  • Televisió de Catalunya (TVC)
  • Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya
  • CAT-SCIES
  • A Bao A Qu
  • Drac Màgic
  
Història del cicle
 
El cicle “Catalunya Cinema” es va posar en marxa l’abril del 2011 amb l’objectiu d’associar el cinema català amb una imatge de prestigi i de difondre’l per tot el territori. Durant 5 dies, espectadors de 9 ciutats de Catalunya van poder gaudir de la projecció de 5 pel·lícules amb èxit a festivals internacionals de cinema i de 5 pel·lícules amb èxit a les taquilles. Aquest cicle va fer augmentar una 162% la mitjana d’espectadors a la sales on es van projectar els diferents films.
 
Els col·loquis amb els actors, directors i/o productors que acompanyaven les sessions van permetre la relació entre el públic i el sector i va ser un dels aspectes més valorats pels assistents.
 
Al llarg de l’any la imatge de “Catalunya Cinema” també ha estat present en diversos actes com la Jornada Internacional de Crítics, el passi del film Pa Negre a Brussel·les, les dues edicions reduïdes del cicle a l’Alguer, i al Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges.
 
“Catalunya Cinema” té com a objectiu augmentar la visibilitat de les pel·lícules catalanes, impulsar la marca del cinema català i reforçar la convicció de la qualitat del nostre cinema.
 
Més informació a: www.catalunyacinema.cat i a www.facebook.com/catalunyacinema                                                           

1  

Fitxers adjunts

Cartell del cicle "Catalunya Cinema, de la pissarra a la pantalla"

Cartell del cicle "Catalunya Cinema, de la pissarra a la pantalla"
JPG | 102