Territori

Impuls al tràmit urbanístic del PDU aeroportuari de l'aeroport de la Seu d'Urgell

query_builder   9 novembre 2012 13:36

event_note Nota de premsa

Impuls al tràmit urbanístic del PDU aeroportuari de l'aeroport de la Seu d'Urgell

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ha emès avui un informe favorable a l’inici del procediment per a la formulació del Pla Director Urbanístic aeroportuari (PDUA) de l’aeroport de Pirineus-la Seu d’Urgell, una vegada superat el tràmit previ del document d’Objectius i propòsits generals. El PDUA abastarà tant els aspectes aeroportuaris com els urbanístics.
 
L’aeroport de Pirineus - la Seu d’Urgell està situat entre els termes municipals de Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet, a la comarca de l’Alt Urgell. Aquest aeroport propietat de l’empresari Josep Betriu va ser inaugurat el 29 de juliol de 1982 i va funcionar regularment per a aviació comercial fins al 1984.
 
L’any 2009 es va aprovar del Pla especial per a la delimitació de sòl de l’àmbit de l’aeroport, que va ser anul·lat el 2011 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El Departament de TES va decidir llavors impulsar la tramitació d’un Pla Director Urbanístic Aeroportuari, amb l’objectiu de regularitzar urbanísticament les instal·lacions ja existents.
 
Una vegada superat el tràmit del document d’Objectius i propòsits, avui la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ha informat favorablement de l’inici del procés de redacció del Pla director urbanístic aeroportuari.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 2883