Educació

Rigau: "Les jornades del Consell Escolar comencen una nova etapa de debat en línia que permeten incrementar-ne la participació"

query_builder   10 novembre 2012 13:59

event_note Nota de premsa

Rigau: "Les jornades del Consell Escolar comencen una nova etapa de debat en línia que permeten incrementar-ne la participació"

  • La consellera ha inaugurat la XXII Jornada de reflexió sobre l'impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l'educació
  • És la primera sessió que prèviament té un debat a través de la xarxa
Foto petita
“Comencem una nova etapa de les jornades del Consell Escolar de Catalunya. Per primer cop fem el debat en línia i ampliem la participació”. Així ho ha indicat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, durant la inauguració de la XXII Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya que enguany debat sobre l’impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l’educació.
 
Les jornades d’avui són les primeres que han tingut un debat previ a través de la xarxa i la consellera ha afirmat que aquesta serà a partir d’ara la nova tendència de les jornades. La consellera ha destacat la importància del nou model de participació, ja que significa poder obrir el debat a molts més ciutadans. En aquest sentit, Irene Rigau ha explicat que en les primeres jornades de participació a través d’internet, unes 5.000 persones han visitat la plana web del debat i més de 700 s’han registrat per participar-hi.
 
La consellera també ha aprofitat per recordar que el Consell Escolar de Catalunya s’ha de “reformular” ja que és un “mandat de la Llei d’educació de Catalunya”. Ha recordat que Catalunya va ser pionera a l’Estat espanyol en la posada en funcionament del Consell, ja que existia la tradició de la Generalitat republicana. Ha recordat que tot i que les decisions en política educativa són del Govern català, cal la “ la participació de tots”, aspecte que es pot fer en el consell escolar i en jornades de reflexió com els d’avui.
 
La jornada de reflexió analitza els diferents aspectes a través de tres taules de debat simultànies amb les següents temàtiques: “El paper de les tecnologies digitals en l’aprenentatge”, “Competència digital i avaluació dels aprenentatges” i “La integració de les TIC i l’organització dels centres”.
 
En cadascuna de les taules es presentarà una ponència elaborada per experts i un resum de les aportacions que s’han produït des del 25 de setembre en el debat en línia obert a través de la xarxa social Consescat.
 
L’objectiu del Consell Escolar de Catalunya és posar en comú i analitzar les diferents perspectives al voltant de l’impacte i la contribució de les tecnologies de la informació i comunicació a l’educació. D’aquesta manera, es contribueix al debat i l’intercanvi d’informació dels diversos sectors de la comunitat educativa.
 
  
10 de novembre de 2012
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia