• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit el X aniversari del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC)
El president Mas i el president del JORGC amb tots els premiats de la nit
El president Mas i el president del JORGC amb tots els premiats de la nit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que “si Catalunya és capaç de fer pinya i provocar una corrent d’il·lusió, les possibilitats d’anar millor s’incrementen”, i en aquest sentit, ha demanat aprendre de sectors tradicionals com la joieria que han demostrat que “són capaços de crear grans coses i de fer front als moments complicats”.
 
El president de la Generalitat ha dit aquestes paraules en l’acte de celebració del X aniversari del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC).
 
El cap de l’Executiu ha volgut destacar que, malgrat els mals moments econòmics que també afecten aquest sector, la joieria “ha aconseguit fer pinya i, tots junts, reestructurar-lo”.
 
En la seva intervenció, Artur Mas ha remarcat la similitud entre el sector de la joieria i el procés actual que viu Catalunya. En aquesta línia, ha explicat que el país, igual que la joieria, “ara està en un procés de creació d’idees noves, de donar-les a conèixer de portes enfora, a Espanya, a Europa i al món, d’anar-les a vendre i de fer tot el possible perquè surtin bé, o el millor possible”, ha reblat.
 
“No és tan diferent una cosa de l’altra, i això vol dir que el país pot aprendre d’una part de la seva identitat de fa molt temps”, ha explicat el president, assegurant que “no és cert que els sectors tradicionals estiguin condemnats a la desaparició”, sinó que poden “estar conduïts cap a l’èxit, a condició que siguin capaços de fer les coses que requereixen els temps actuals”.
 
En el decurs de la vetllada, que ha reunit el sector joier català, s’han lliurat els Guardons JORGC, que reconeixen la tasca de professionals destacats en l’àmbit del comerç, el disseny, la gemmologia, l’artesania, la fabricació i la rellotgeria.
 
El Col·legi de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, entitat que agrupa a tots els professionals d'aquestes activitats que s'exerceixen en el territori català, va ser creat al 2002 amb la intenció d'impulsar la transformació dels processos i pràctiques pròpies de les professions que comprèn, per adaptar-les a les noves demandes de la societat, i per representar i defensar els drets i deures dels seus membres.
 

1  

Imatges

El president amb tots els premiats de l'acte

El president amb tots els premiats de l'acte 974