Direcció General de Comunicació

govern

Altres acords del Govern

query_builder   13 novembre 2012 13:55

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern col·laborarà amb l’Ajuntament de Perpinyà per formar el personal del consistori en llengua catalana
 
El Govern ha autoritzat avui la signatura d’un conveni entre el Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’Ajuntament de Perpinyà que té com a objectiu col·laborar en la formació en llengua catalana del personal del consistori. Es tracta del primer cop que se signa un acord específic de formació en llengua catalana per a funcionaris i personal al servei d’una administració municipal a l’Estat francès.
 
A través de la Direcció General de Política Lingüística, el Govern oferirà suport logístic i metodològic per realitzar cursos de català a través de l’entorn virtual Parla.cat, una plataforma d’aprenentatge versàtil amb facilitat d’accés per a usuaris i professors. A més, per mitjà del CPNL, formarà i assessorarà pedagògicament el professorat de l’Ajuntament de Perpinyà i expedirà els certificats d’assoliment dels cursos. De la seva banda, l’Ajuntament de Perpinyà assumirà l’organització i la infraestructura de suport local necessària per realitzar els cursos, així com les despeses de professorat.
 
La plataforma d’aprenentatge del català Parla.cat té més de 120.000 usuaris registrats arreu del món. Permet fer el seguiment de diversos nivells de cursos en modalitat lliure i tutoritzada.
 
 
El Govern prorroga el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat
 
El Govern ha acordat prorrogar l’actual Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat, a l’espera de l’aprovació de la nova Llei del voluntariat, en la qual està treballant l’Executiu. El mes de setembre passat el Govern va donar llum verd a la memòria prèvia a l’inici de la tramitació de l’avantprojecte de llei. La pròrroga es produeix d’acord amb el Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat (CAVC) i la Comissió de seguiment interdepartamental del pla fins a l’aprovació de la futura llei, per no entrar en contradiccions i donar resposta al seu articulat.
 
La nova normativa, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família, definirà què són el voluntariat i les entitats que treballen en aquest àmbit i contribuirà a consolidar el model català de voluntariat. Esdevindrà un marc legal bàsic de referència per a tots els àmbits d’actuació sectorial on es du a terme l’acció voluntària. També permetrà diferenciar i acotar de forma clara quins projectes o actuacions han de tenir la consideració de voluntariat i quins no, per tractar-se d’altres maneres o formes de col·laboració o participació.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia