Drets Socials

Benestar Social i Família atorga el Premi Joventut del concurs de música Sona 9 al grup Coriolà

El grup Empty Cage, de Premià de Mar, es proclama guanyador del certamen i obté el Premi Sona 9

query_builder   14 novembre 2012 11:44

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família atorga el Premi Joventut del concurs de música Sona 9 al grup Coriolà

El grup Empty Cage, de Premià de Mar, es proclama guanyador del certamen i obté el Premi Sona 9

Grup guanyador
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, va fer entrega ahir del Premi Joventut del concurs de música Sona 9 al grup de pop-folk Coriolà.
 
Aquest premi, finançat per Benestar Social i Família, permetrà als integrants de Coriolà gravar i editar un CD-EP en un estudi professional amb quatre cançons. El guardó també inclou una minigira de tres concerts promocionals per Catalunya i una campanya de difusió a diferents mitjans de comunicació.
 
El concurs més important per a la promoció de la música en català, el Sona 9, va escollir ahir al vespre el duet Empty Cage de Rubí com la banda guanyadora d’aquesta edició. En segon lloc es va escollir el grup Coriolà, un quartet de músics de Premià de Mar, que amb aquesta posició es va adjudicar el Premi Joventut. El jurat va destacar la solidesa del grup, les seves arrels clàssiques i la seva combinació de la contundència del rock i la tranquil·litat que els inspira la mar Mediterrània.
 
La gala de la XII edició del Concurs de Maquetes Sona 9, que es va celebrar a la Sala Apolo de Barcelona, també va atorgar el premi Èxit al tercer millor classificat a la banda barcelonina Patch, que rebrà 2.000 euros en material musical.
En aquesta edició s’han presentat 201 formacions musicals, superant qualsevol participació anterior. El concurs Sona 9 està organitzat per Televisió de Catalunya, iCat.cat i el Grup Enderrock, i compta amb el suport econòmic de la Generalitat a través dels departaments de Benestar Social i Família i de Cultura.
 
Els guanyadors de les sis edicions anteriors del Premi Sona 9 han estat: Nyandú (La Torre d'Oristà - Lluçanès), La Iaia (Vic), Mine! (Barcelona), Xazzar (Barcelona), The Gruixut’s (l’Empordà) i El Nota (Cornellà de Llobregat). Per la seva banda, els grups premiats amb el Premi Joventut des del 2006 han estat: The Mamzelles (Barcelona), Pulpopop (Sarrià de Ter), Estúpida Erikah (Terrassa), Projecte Bu (Manresa), Manel (Barcelona) i Vitruvi (Ginestar).
 
Per a més informació: Sona 9.