Empresa i Treball

govern

OCUPACIÓ

La vaga general transcorre amb un compliment "molt correcte" dels serveis mínims i "sense incidents greus" a Catalunya durant el matí

query_builder   14 novembre 2012 15:39

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La vaga general transcorre amb un compliment "molt correcte" dels serveis mínims i "sense incidents greus" a Catalunya durant el matí

 

  • El 21,72% del personal de l’Administració de la Generalitat ha secundat l’aturada
 
El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, ha destacat el compliment “molt correcte” dels serveis mínims de la vaga general establerts pel Govern de la Generalitat i acordats amb les dues centrals sindicats majoritàries, UGT i CCOO, en el marc de relacions laborals català.
 
Davant els mitjans de comunicació, Ramon Bonastre ha posat de relleu que durant el matí la jornada de vaga no s’han registrat incidents greus” i ha afegit que les incidències que s’hi han produït són les “normals” en una situació de vaga general.
 
Malgrat la valoració general “positiva” de l’evolució de la vaga general, el director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball ha lamentat dos incidents puntuals en que dues persones han resultat ferides com a conseqüència de dos atropellaments.
 
En aquest sentit, Ramon Bonastre ha agraït a les centrals sindicals UGT i CCOO pel respecte demostrat al compliment dels serveis mínims dictats pel Govern de la Generalitat, que ha intentat garantir el dret de vaga, el dret de treball i el dret a la mobilitat”.
 
El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball ha recordat que “aquesta vaga no és d’abast territorial de Catalunya”, sinó de caire internacional convocada pels sindicats en un context de crisi econòmica d'àmbit europeu.
 
Ramon Bonastre ha facilitat les dades de seguiment de la vaga general fins a les 12:30 hores. Entre aquestes dades, ha destacat que la mitjana de participació de la vaga general a Catalunya és del 19,8%.
 
 
Seguiment a l’Administració
 
El 21,72% del personal de l’Administració de la Generalitat ha secundat la jornada de vaga general. A continuació s’adjunten les dades diferenciades per demarcacions:
 
Barcelona:
24,47%
Tarragona:
16,4%
Girona:
15,5%
Lleida:
12,1%
 
Pel que fa a l’administració local, el seguiment ha estat fins al moment del 10,94%. A continuació s’adjunten les dades diferenciades per demarcacions:
 
Barcelona
30,9%
Tarragona                                 
11,5%
Girona
12,9%
Lleida
8,3%
 
A l’administració central el seguiment ha estat del 30,6%.
 
Pel que fa al transport de viatgers i mercaderies el seguiment ha estat el següent:
 
Ferrocarrils de la Generalitat
20,6%
Renfe
38,3%
TMB Metro
87%
TMB Bus
43,9%
Transport aeri / Aeroport del Prat
27,8%
 
 
Seguiment a l’Ensenyament / Universitats
 
En els centres públics de primària i secundària el seguiment ha estat del 27,29% i en els centres concertats i privats del 8,9%. Pel que fa les universitats el seguiment és del 54,7%.
 
Seguiment Salut
 
En els centres públics el seguiment ha estat del 10,43% i en els centres sanitaris concertats i privats del 8,9%.
 
Sector empresarial
 
Segons una enquesta elaborada pel Departament d’Empresa i Ocupació a una mostra d’empreses, el seguiment en el sector privat ha estat del 16,97%. Pel que fa a les petites i mitjanes empreses el seguiment ha estat del 15,67% i en les grans empreses aquest percentatge creix fins al 20,53%.
 
Informació seguiment sector empresarial per sectors:
 
Indústria
37,64%
Construcció
5,5%
Serveis
12,45%
Automoció
72,3%
Comerç detallista
22,1%
Químic i farmacèutic
20,2%
Informació i Comunicacions
13,9%
Alimentària
11,2%

2  

Fitxers adjunts

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, durant la roda de premsa

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, durant la roda de premsa
JPG | 3308

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, en un moment la roda de premsa

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, en un moment la roda de premsa
JPG | 3651