Educació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "la direcció escolar ha assumit que és imprescindible"

query_builder   15 novembre 2012 12:39

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "la direcció escolar ha assumit que és imprescindible"

 

  • La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la X Jornada de l’Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya (AXIA)
Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha declarat aquest matí que “la direcció escolar ha assumit que és quelcom imprescindible. La direcció no pot ser autoritària, ha de ser de lideratge, d’estímul i d’acompanyament”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la X Jornada de l’Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya (AXIA).
 
Enguany la jornada porta per títol  “Xarxa pública i xarxa concertada: cap a un servei educatiu de qualitat?”. Segons la titular d’Ensenyament, “la qualitat no està segrestada per una titularitat, ens ho hem de creure perquè és així. Tenim bons resultats en centres públics i en centres concertats, i es reflecteix en els resultats de les diferents proves que realitzem”.
 
Davant d’un públic format per directius de centres, Rigau ha recordat que “la qualitat no és només resultats. I hem de fer una reflexió: enfront l’ofensiva de l’estat de controlar l’avaluació, nosaltres hem de posar un crit d’alerta. Som capdavanters en l’avaluació externa i sabem que és un bon instrument que permet reorientar el sistema, però no és l’únic instrument”. En aquest sentit, també ha destacat que hi intervenen aspectes com l’equip directiu, la jornada escolar, els horaris o la formació del professorat, entre d’altres.
 
La consellera ha reconegut que “la feina de fer de director o directora de centre és complicadíssima. Ara és el moment de treure rendiment a la qualitat i les bones eines que disposem. Si recuperem la fe en l’essència de l’ensenyament, trobarem sentit a la nostra feina”, i ha emplaçat als directors a traslladar aquesta fe al professorat del país.
 
Rigau ha afirmat que “el futur és de l’escola. El talent no té classe social i si ens ho creiem veurem l’educació com una gran oportunitat. Hem de veure en l’educació l’eina per a la promoció de les persones, l’ascensor social per a molts”.
 
La jornada de  l’Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya se celebrarà durant tot el dia. En la sessió de la tarda, comptarà amb les intervencions del director general de Centres Públics, Jordi Roig, del director general de Centres Concertats i Centres Privats, Miquel Garcia, i del secretari de Polítiques Educatives, Lluís Font, que participarà en la cloenda.
 
 
15 de novembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 3107