Cultura

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzen l'espectacle musical en homenatge a Joan Sales 'La roca i el núvol'

query_builder   15 novembre 2012 12:20

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzen l'espectacle musical en homenatge a Joan Sales 'La roca i el núvol'

  • L’espectacle, que tindrà lloc dilluns, 19 de novembre, al Casinet d’Hostafrancs, ha estat produït pel Brossa Quartet de corda i commemora el centenari del naixement de l’autor.
El Departament de Cultura, el Memorial Democràtic i l’Ajuntament de Barcelona organitzen un concert homenatge a Joan Sales per commemorar el centenari del naixement de l’autor.
 
La proposta, a càrrec del Brossa Quartet de Corda, repassa la trajectòria i obra de Sales, escriptor i editor que patí l’exili i que, tot i viure la llunyania del país, va desenvolupar una important producció literària que va posar de manifest un intens compromís amb la llengua i la cultura catalanes.
 
A més del Brossa Quartet de Corda, un conjunt de percussionistes del grup Coetus, la cantant Judit Neddermann i l’actor Francesc Orella interpretaran fragments de la prosa i la poesia de Sales per construir un itinerari emocional al voltant de la seva figura. A través de la seva literatura, molt arrelada a la seva experiència biogràfica, l’espectacle proposa una relectura dels textos, tenyint-los de paisatges sonors contrastats i procurant reflectir la profunditat dels seus pensaments respecte de la guerra, una dura realitat en la qual Joan Sales va prendre part activa. Poemes de Viatge d’un moribund, fragments de la novel·la Incerta glòria i de la literatura epistolar (Cartes a Màrius Torres i Mercè Rodoreda) donaran testimoni de la vàlua humana, històrica i literària d’una figura cabdal de les lletres catalanes.
 
L’acte comptarà amb la intervenció de la comissària de l’any Sales, Calders, Tísner, Laura Borràs, el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, i Victòria Pagès, familiar de Joan Sales. L’entrada és gratuïta prèvia reserva (telèfon 93 551 91 54, de 8 a 15 h, o correu-e: eblasi@gencat.cat).
 
 
 
 
Convocatòria
Acte 
La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona organitzen l’espectacle musical en homenatge a Joan Sales ‘La roca i el núvol’
Dia  
Dilluns, 19 de novembre
Hora  
19 hores
Lloc  
Casinet d’Hostafrancs (c. del Rector Triadó, 53).Barcelona