Salut

Comunicat en relació amb el dictamen emès pel Consell d'Estat sobre la taxa de l'euro per recepta

query_builder   15 novembre 2012 14:27

event_note Nota de premsa

Comunicat en relació amb el dictamen emès pel Consell d'Estat sobre la taxa de l'euro per recepta

El Govern de la Generalitat de Catalunya, en relació al dictamen emès pel Consejo de Estado sobre la taxa de l’euro per recepta, vol manifestar:
 
 
1. El passat 23 de març el Parlament de Catalunya va aprovar la Taxa sobre els actes preparatoris i els serveis accessoris de millora de la informació inherents al procés per a la prescripció i dispensació de medicaments i productes sanitaris mitjançant l’emissió de receptes mèdiques i ordres de dispensació” en el marc de la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, publicada al DOGC 6094, de 23de març de 2012.
 
 
2. El passat 6 de març el Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar la constitucionalitat de la taxa en el dictamen 4/2012.
 
3. Avui s’ha conegut que el Consejo de Estado, en un dictamen no vinculant aprovat el 21 de juny de 2012,  va considerar  que és inconstitucional la implantació d’aquesta taxa per part de les comunitats autònomes.
 
4.El Govern de la Generalitat de Catalunya atendrà sempre, en cas de diversitat d’interpretacions, a la interpretació del Consell de Garanties Estatutàries
`