Agència de l'Habitatge de Catalunya

Noves línies d'atenció telèfonica sobre el deute hipotecari 93 114 60 11 i 93 114 54 53

query_builder   15 novembre 2012 15:14

event_note Nota de premsa

Noves línies d'atenció telèfonica sobre el deute hipotecari 93 114 60 11 i 93 114 54 53

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha habilitat noves línies d’atenció telefònica per poder atendre la previsió d’augment de trucades sol·licitant informació sobre les modificacions respecte a la moratòria aprovada pels desnonaments.
En previsió de l’augment de trucades i amb la voluntat de resoldre els dubtes l’Agència de l’Habitatge de Catalunya posa a disposició dels ciutadans uns nous telèfons per atendre exclusivament les consultes sobre aquesta problemàtica, les trucades s’atendran de dilluns a divendres de 8 h del matí a les 8 h de la tarda.
 
A més, també s’ha decidit reforçar el nombre de persones que fan el seguiment de les conciliacions entre famílies i entitats financeres, amb la voluntat de poder atendre d’una manera més àgil els ciutadans que demanin aquest assessorament.
 
Respecte a l'acord del Consell de Ministres, el Secretari d’Habitatge, Carles Sala, l’ha qualificat “com una actuació reactiva i encara que és positiva és totalment  insuficient i poc creativa, ajorna el problema i té un recorregut limitat”.
 
“La legislació en matèria de sobreendeutament a l’Estat espanyol és una anomalia en l’entorn europeu”, “a Catalunya, grups parlamentaris i Govern van fer un esforç conjunt per arribar a una proposta amb la participació d’entitats, experts i juristes que va ser aprovada per UNANIMITAT. Demanem que tothom responsablement assumeixi com a seu aquell acord i el defensi a les Corts”.
 
Carles Sala ha manifestat que “aquest és un tema prou estudiat i debatut en tots els àmbits, i el consens és general, sobre el fet que resulta de justícia social permetre la liquidació ordenada dels deutes vinculats a l’adquisició de bona fe de l’habitatge habitual. Les famílies mai no van tenir tota la informació de les entitats financeres sobre la totalitat de les conseqüències que comportava l’impagament del crèdit hipotecari, i per tant la càrrega del risc no pot anar tota a compte del deutor”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de  premsa nous telèfons Ofideute

Nota de premsa nous telèfons Ofideute
PDF | 31