Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena inaugura InteriHotel, una iniciativa per crear sinèrgies entre el clúster del moble de La Sénia i el sector hoteler

query_builder   16 novembre 2012 20:10

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller F. Xavier Mena inaugura InteriHotel, una iniciativa per crear sinèrgies entre el clúster del moble de La Sénia i el sector hoteler

 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, juntament amb l’alcaldessa de La Sénia, Maria Pilar Ballester, i el director del Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble (CENFIM), Joaquim Solana, ha presidit aquesta tarda la inauguració d’InteriHotel, al Centre de  Negocis de La Sénia.

  • Es tracta del primer market place especialitzat en interiorisme d’hotels de l’estat espanyol. Una iniciativa pionera impulsada per l’Associació del Moble Innovador de Catalunya (AMIC) i el Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble (CENFIM), que compta amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, on els fabricants del moble de La Sénia presentaran la seva oferta per a l’equipament d’hotels a empresaris del sector hoteler.
 
  • En el marc de la inauguració, el conseller F. Xavier Mena ha reiterat el compromís de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, amb el sector empresarial de Terres de l’Ebre, en general, i de La Sénia, en particular.
 
 
En la seva tercera visita a La Sénia en el que va d’any, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha presidit aquesta tarda al Centre de Negocis del municipi la inauguració de la segona edició d’InteriHotel, el primer market place especialitzat en interiorisme d’hotels de l’estat espanyol. Es tracta d’una innovadora iniciativa impulsada per l’Associació del Moble Innovador de Catalunya (AMIC) i el Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble (CENFIM) amb l’objectiu de crear sinergies entre el sector de l’hàbitat i el sector hoteler.
 
L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcaldessa de La Sénia, Maria Pilar Ballester, del director del Centre Tecnològic de la Fusta i el Moble (CENFIM), Joaquim Solana, i de la directora dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Terres de l’Ebre, Mercè Miralles.
 
En el marc de la inauguració, el conseller F. Xavier Mena ha reiterat el suport de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació al sector empresarial de Terres de l’Ebre en general, i de La Sénia, en particular. "Hem d'actuar proactivament per adaptar-nos als canvis que succeeixen al món i que ens afecten en temps real; ja no val actuar a posteriori. La inauguració d'InteriHotel és un exemple d'aquesta manera de fer proactiva i innovadora, en la qual el sector no s'ha deixat portar per la inèrcia de fer sempre el mateix", ha destacat el conseller. En aquest sentit, ha insistit en què cal actuar de forma transversal per reactivar l’activitat econòmica de la zona, i ha posat l'accent en la formació per consolidar el sector. "Si volem una indústria del moble competitiva, ens cal disposar de gent amb ofici, que sàpiga fer allò que vol el client amb qualitat i amb servei. I això requereix formació dual, a l'aula i al taller simultàniament. Recuperar, en certa manera, la figura de l'aprenent", ha reblat.
 
Per això, a banda de les accions directament dirigides a reorientar la indústria de la fusta i del moble mitjançant la innovació de producte, la internacionalització i l’adaptació de nous canals de comercialització per al sector —com n’és una bona mostra aquesta iniciativa—, el conseller ha assenyalat que cal apostar també pel sector turístic, aprofitant l’especial interès del mercat rus tot posant en valor  recursos com el Parc Natural dels Ports, la Ruta de l’Oli o el camp d’aviació republicà.
 
Així mateix, el conseller ha destacat que en l’àmbit energètic una altra de les grans potencialitats de la zona és la instal·lació d’una planta de biomassa a la demarcació. En aquest sentit, el conseller ha recordat que actualment el Govern de l’Estat té pendent de desencallar la moratòria a les energies renovables, una situació que fa que projectes com aquest es vegin aturats.
 
Pel que fa concretament al clúster de La Sénia, el conseller ha explicat que la Taula del Moble, impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació i on estan representades entitats, empreses, associacions i centres tecnològics, ha definit i prioritzat una sèrie d’actuacions estratègiques a desenvolupar des d’ara i al llarg del 2013.
 
Entre les actuacions estratègies acordades per la Taula del Moble destaquen: potenciar el clúster en clau ‘hàbitat’ —amb accions de cooperació per a la comercialització i jornades d’immersió estratègica—, diversificar —amb l’oficina contract entre vàries empreses i projectes pilot ‘smart furniture’—, millorar la competitivitat —amb projectes d’anàlisi i reducció de costos, i de lean manufacturing— potenciar la intel·ligència de mercat —amb estudis de tendències de les tribus de consumidors i suport als nous models de negoci i projectes conjunts de marca entre fabricants i distribuïdors—, apostar per la internacionalització —amb el programa Primera Exportació i el de Consolidació Internacionalització—, reforçar la marca i el disseny —amb workshops de tendències i ús de plataformes de dissenyadors—, i apostar per les TIC —xarxes socials, e-commerce— i per la formació.
 

InteriHotel: més de 60 empreses expositores i prop 100 entrevistes previstes amb hotelers i promotors hotelers
 
La segona edició d’InteriHotel reunirà del 19 al 30 de novembre més de 60 empreses fabricants que pertanyen al clúster hàbitat (productors de mobles, llars de foc, domòtica o il·luminació, entre d’altres). Respecte la primera edició, s’han incrementat més d’un 30% les empreses expositores.
 
InteriHOTEL se celebra al Centre de Negocis de La Sénia, un espai que disposa de 12 showrooms per a la presentació d’habitacions i d’espais comuns, on tindran lloc trobades entre expositors i hotelers. Està previst que se celebrin 100 reunions programades amb hotelers i promotors de diferents punts de la geografia espanyola. A l’espai expositor es podran visitar projectes integrals d’interiorisme, elaborats en col·laboració per diferents empreses del sector, fet que la converteix en un punt de trobada únic per a hotelers, decoradors i interioristes.
 
La celebració d’InteriHotel a La Sénia respon a la ubicació estratègica d’aquest municipi en un punt intermedi entre la Costa Daurada i la Costa d’Azahar (País Valencià), amb una alta concentració d’establiments hotelers. El clúster hàbitat de Catalunya agrupa 3.200 empreses amb una facturació agregada de 2.400 milions d’euros, i dóna feina a 16.000 treballadors.
 

3  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la visita

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la visita
JPG | 1497

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la seva intervenció en la inauguració d'InteriHotel

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la seva intervenció en la inauguració d'InteriHotel
JPG | 3344

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, atén les explicacions en un moment de la visita a InteriHotel

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, atén les explicacions en un moment de la visita a InteriHotel
JPG | 3079