Territori

Girona participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb 35 activitats

query_builder   16 novembre 2012 14:46

event_note Nota de premsa

Girona participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb 35 activitats

  • Els actes, que comencen demà, estan organitzats per administracions, associacions, empreses, centres educatius i sanitaris
  • L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus
 
 
A tota la demarcació de Girona s’han organitzat 35 activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2012, que comença demà i acaba el 25 de novembre.L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus. A tot Catalunya, s’han preparat 554 activitats, organitzades per més d’un centenar d’entitats catalanes, entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats o hospitals. A les comarques gironines es durà a terme una campanya de promoció de la bossa i la ouera reutilitzables en diversos municipis de La Selva; un mercat d’intercanvi i fira de segona mà a Girona; la campanya d’ampliació dels usuaris del servei de compostatge rural, per posar uns exemples.
 
Les activitats que es faran a Girona, per municipis, tipus d’activitat i públic a qui van dirigides es poden consultar a:
 
De les 555 activitatsque es fan a Catalunya, hi ha 87 accions comunes en les quals es mesurarà la reducció de residus en 4 àrees temàtiques: de prevenció de residus de paper, del malbaratament alimentari, d’excés d’envasos i de promoció de la reparació i la reutilització. L’objectiu és avaluar i difondre l'impacte de la prevenció de residus de les activitats dutes a terme durant la Setmana. De les accions comunes destaca per sobre de tot el malbaratament alimentari, amb 45 actes.
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que aquí coordina l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), neix d’un projecte de 3 anys amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'edició 2012 de la Setmana tindrà lloc sota el patrocini del comissari europeu del medi ambient, de Janez Potoènik. A tot Europa s’han organitzat més de 10.700 activitats. 
Totes les activitats van adreçades a:
 
  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 539