• Es tracta de la més alta distinció que la Generalitat atorga en l’àmbit jurídic
  • La Junta del Col·legi de Notaris de Catalunya, el magistrat Luis Rodríguez Vega i el secretari judicial Jaume Herraiz i Pagès han estat distingits amb les Medalles d’Honor de la Generalitat pels serveis excepcionals a la justícia
La consellera lliura el Premi Justícia
La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, ha lliurat aquest migdia el Premi Justícia de Catalunya i les Medalles d’Honor de la Generalitat pels serveis excepcionals a la justícia en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat.
 
El Premi Justícia de Catalunya ha estat lliurat al Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona en reconeixement al compromís que ha assumit amb els ciutadans i la justícia al llarg de la seva història.
 
Així mateix, amb la concessió d’aquest premi es vol destacar especialment la col·laboració del Col·legi de Procuradors del Tribunals de Barcelona amb el Departament de Justícia en la realització de totes aquelles actuacions que han suposat una modernització de l’Administració de justícia a Catalunya així com la participació de la corporació en les accions dutes a terme pel Departament de Justícia per fomentar l’ús del català a la justícia i en la prestació del servei d’assistència jurídica gratuïta.
 
Enguany se celebra el 500 aniversari de la constitució de la primera corporació de procuradors de la ciutat de Barcelona. A finals del segle VIII els procuradors de Barcelona van regularitzar la seva professió, però no és fins dos anys més tard que es crea la Confraria de Sant Iu, la qual, l’any 1599, es va transformar en Col·legi de Notaris Reials i Causídics i fins al 1870 no es va canviar la seva denominació per l’actual de Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.
 
 
 
Medalles d’Honor pels serveis excepcionals a la justícia
 
En el decurs de l’acte s’han lliurat també les Medalles d’Honor pels serveis excepcionals a la justícia a la Junta del Col·legi de Notaris, al magistrat Luis Rodríguez Vega i al secretari judicial Jaume Herraiz i Pagès.
 
La Junta del Col·legi de Notaris de Catalunya ha estat mereixedora d’aquest guardó per la seva tasca de conformació i implementació del dret civil català i de foment del seu ús i difusió en els àmbits del món jurídic i la ciutadania.
 
El magistrat Luis Rodríguez Vega ha estat guardonat per la seva trajectòria professional com a jutge i magistrat a Catalunya, així com per la seva contribució a les comissions i grups de treball en els quals participa, per millorar el funcionament dels jutjats i tribunals de Catalunya.
 
Jaume Herraiz i Pagès ha rebut aquesta distinció per la seva trajectòria professional com a secretari judicial i secretari coordinador provincial de Girona, així com per la contribució que ha fet per a la implementació de l’oficina judicial a Girona, i alhora, com a màxim representant dels secretaris de Girona, vol ser un reconeixement a la labor realitzada per tot el col·lectiu d’aquesta ciutat en l’oficina judicial.
 
 
Premi Justícia de Catalunya
 
El Decret 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya, va crear el Premi Justícia de Catalunya i va establir els requisits que ha de reunir la persona física o jurídica guardonada. El Premi Justícia de Catalunya és la més alta distinció que la Generalitat atorga en l’àmbit jurídic.
 
D’acord amb aquest Decret, el Premi Justícia de Catalunya s’atorga a les persones físiques o jurídiques que s’han distingit per la seva contribució rellevant a la renovació, aplicació i difusió del dret propi de Catalunya; per la realització o l’impuls d’actuacions que afavoreixin la modernització, l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l’adaptació de l’Administració de justícia a la realitat social que l’envolta; per l’especial dedicació a l’enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta, així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte

3  

Fitxers adjunts

La consellera lliura el Premi Justícia

La consellera lliura el Premi Justícia
JPG | 1605

medalla d'or

medalla d'or
JPG | 879

discurs consellera

discurs consellera
JPG | 680