Empresa i Treball

TURISME

El conseller F. Xavier Mena anima els catalans a gaudir de "l'amplíssim ventall" de l'oferta turística d'interior, neu i muntanya

query_builder   19 novembre 2012 20:03

event_note Nota de premsa

TURISME

El conseller F. Xavier Mena anima els catalans a gaudir de "l'amplíssim ventall" de l'oferta turística d'interior, neu i muntanya

 

·         El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha visitat aquesta tarda la mostra que l’Agència Catalana de Turisme, adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, ha organitzat a l’Illa Diagonal de Barcelona per donar suport a la promoció i comercialització de l’oferta turística de les comarques d’interior, de muntanya i de turisme de neu.
 
·         En aquest acte, el conseller ha aprofitat per tornar a expressar el seu condol a la família de l’empresari gironí Jordi Comas i Matamala, i ha avançat que el Govern de la Generalitat tenia previst demà atorgar-li la Medalla al Treball “President Macià 2012”, i que “malauradament rebrà a títol pòstum”.
 
 
Acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, i del director de l’Agència Catalana del Turisme (ACT), Xavier Espasa, el conseller F. Xavier Mena, ha visitat aquesta mostra, que estarà oberta fins el dia 24, i que té com a objectiu incentivar el consum entre els catalans de l’oferta turística de les comarques de l’interior de Catalunya per aquesta temporada de tardor-hivern.
 
És previst que durant aquestes dues setmanes, entre 650.000 i 700.000 persones visitin aquesta mostra. Durant la primera setmana, l’acció s’ha centrat en la promoció i comercialització de l’oferta turística de l’interior de Catalunya, mentre que la segona setmana es dedicarà a posar en valor l’oferta del turisme de neu català.
 
En el marc de la visita, el conseller ha explicat que “al costat d’actius com la Costa Brava o la Costa Daurada, tant el Pla Estratègic de Turisme 2012-2020 com el Pla de Màrqueting Turístic, destaquen la Catalunya interior com a un dels recursos a desenvolupar, ja que compta amb un amplíssim ventall d’oferta turística”.
 
En aquest sentit, el conseller ha reconegut que aquesta acció promocional “va focalitzada als propis catalans” però ha afegit que “tenim recursos que ja atrauen i que pensem que poden atraure més en el futur a un turisme no només de proximitat, com el francès, sinó també turisme internacional de destinacions més llunyanes”.
 
“Tenim pistes d’esquí i oferta complementària de primer nivell que configuren una oferta irresistible i que permet gaudir d’uns dies extraordinaris, en aquest cas, de neu, a totes les persones que s’atansin a les nostres estacions d’esquí. Enguany, estem fent un esforç especial en el turisme nòrdic, que dóna vida a tants i tants pobles del Pirineu català”, ha reblat el conseller.
 
Els visitants de la mostra instal·lada a l’Illa Diagonal poden descarregar-se mitjançant un codi QR més de 200 ofertes de turisme de neu i activitats d’interior (jornades gastronòmiques, escapades de cap de setmana, vols en globus, estades en balnearis, caps de setmana d’esquí, etc) amb tres tipus de descomptes: vals de dos per un, preus especials per a famílies o un 20% de descompte sobre el preu original. Totes aquestes propostes estan també disponibles al “Club Experience” del bloc http://magradacompartir.catalunya.com, per a totes aquelles que no puguin apropar-se a l’Illa Diagonal però vulguin gaudir d’aquestes ofertes.
 
El públic del centre comercial també pot adquirir amb antelació forfaits per a la temporada d’esquí 2012-2013, o endur-se el nou catàleg amb l’oferta de neu catalana publicat per l’Agència Catalana de Turisme.  A més, els visitants poden realitzar descensos virtuals amb un simulador d’esquí o fer-se una foto davant un paisatge de Catalunya en el photocall de la mostra.
 
 
Turisme xinès
 
En aquest marc i a preguntes del periodistes, el conseller d’Empresa i Ocupació, ha parlat dels mercats emissors amb gran potencial de creixement, com el xinès. A aquest respecte, el conseller F. Xavier Mena ha recordat que la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha estat “pionera en la captació de turisme xinès, tant present com futur”.
 
“En aquest sentit, la tasca del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, és mereixedora de reconeixement. El seu coneixement d’aquest mercat i el fet que parli xines ajuden, com ha quedat palès en una recent acció promocional a la província de Guangdong que té per objectiu formar agents de viatges xinesos en l’oferta turística de Catalunya”, ha explicat el conseller.
 
Així mateix, el conseller s’ha mostrat confiat que accions com aquesta contribuiran a “desenvolupar fluxos suficients per a què sigui rendible l’establiment de vols directes i de connectivitat no només amb Xangai i Hong Kong, sinó també arribar a altres destinacions asiàtiques com Tòquio o Bangkok”.
 
El conseller s’ha mostrat convençut que “si augmenta el nombre de turistes,  com ja ens passa amb Doha (Dubai), a Moscou o tantes d’altres capitals amb qui fins fa poc no teníem connexions directes, tindrem en el mínim temps possible aquesta connectivitat que ens assegurarà aquest flux turístic i ens permetrà recollir els fruits de les llavors que hem anat sembrant”.
 
 
Condol a la família de Jordi Comas i Matamala i reconeixement de la seva tasca en l’àmbit del turisme
 
El conseller ha aprofitat aquest acte per expressar novament el seu condol a la família de l’empresari gironí Jordi Comas i Matamala. “Vull expressar el reconeixement cap a una persona que a més dels seus valors personals va ser un pioner, impulsor, emprenedor del turisme a Catalunya i molt particularment de la Costa Brava i  de les comarques gironines. De manera reiterada i durant aquest període de Govern, el senyor Comas Matamala va oferir tota la seva col·laboració com a empresari turístic i  com a president de la FOEG”, ha apuntat el conseller.
 
 Així mateix, el conseller ha avançat que en la reunió del consell executiu de demà estava previst atorgar-li la Medalla al treball Francesc Macià, com a reconeixement a tota una vida de treball i d’esforç.
 
Segons ha explicat el conseller, “aquesta medalla del President Macià al Treball havia estat proposada per moltes de les persones que el coneixien de les comarques  gironines i d’una manera unànime el jurat havia decidit proposar-lo al Govern i justament, encara que serà demà quan el govern anunciarà quines persones han estat mereixedores d’aquests guardons (medalles i plaques), jo vull anunciar que, casualment i malauradament, en el cas del senyor Jordi Comas haurà de ser a títol pòstum”.
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena durant l'atenció als mitjans a l'estand de l'ACT a l'Illa Diagonal

El conseller F. Xavier Mena durant l'atenció als mitjans a l'estand de l'ACT a l'Illa Diagonal
JPG | 1059

EL conseller F. Xavier Mena, flanquejat per la dir gral de Turisme, Marian Muro i el dir de l'ACT, Xavier Espasa, a l'estand de l'Illa Diagonal

EL conseller F. Xavier Mena, flanquejat per la dir gral de Turisme, Marian Muro i el dir de l'ACT, Xavier Espasa, a l'estand de l'Illa Diagonal
JPG | 1129

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia