Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern reconeix els mèrits laborals de 14 persones i 6 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià 2012

query_builder   20 novembre 2012 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 14 persones i 6 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià 2012

  • Són un reconeixement als treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball

     
  • El Govern ha acordat concedir la medalla, a títol pòstum, a Jordi Comas Matamala en reconeixement a la seva trajectòria com a destacat empresari del sector turístic català, i a Jesús Farga i Muntó en reconeixement a la seva trajectòria professional com a empresari, fundador i president de l’empresa de gelats i pastisseria Grup Farga-Farggi
  
El Govern ha acordat avui concedir la Medalla al treball President Macià 2012 a 14 persones (2 a títol pòstum) i la Placa al treball President Macià 2012 a 6 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Els guardons reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana. També són un reconeixement als treballadors i empreses que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. Els guardons es van crear l’any 1938 i són oberts a qualsevol persona o entitat.
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:
 
 
  • Jordi Comas i Matamala (1945-2012) (Girona)
Empresari. En reconeixement per la seva trajectòria professional i empresarial en el sector hoteler i de la restauració formant part de la primera promoció d’Empresarials a Girona. La seva trajectòria empresarial s’associa també a la participació activa en l’àmbit de la representació empresarial. Des de l’any 1996 ha exercit diferents càrrecs en institucions rellevants de la demarcació de Girona entre les quals destaquen el de president de la FOEG càrrec que tenia  des de 2009, i el de vocal de la Junta Directiva de la CEOE, entre d’altres. Cal destacar que va se designat membre d’honor de l’Skal Club Inernacional.
 
 
  • Jesús Farga i Muntó (1935 – 2011) (Barcelona)
Empresari. En reconeixement a la seva trajectòria professional com a empresari català, fundador i president de l’empresa de gelats i pastisseria Grup Farga-Farggi. Va convertir els seus establiments en tot un referent a la ciutat de Barcelona.
 
 
  • Joan Buscà Ambrós (Barcelona)
En reconeixement a una llarga carrera professional desenvolupada en el sector de l’assessorament empresarial, el món financer i de la consultoria. Experiència professional que ha traslladat a la seva vessant docent com a fundador i professor del Màster d’assessoria fiscal d’ESADE. Cal destacar el seu paper dintre de PIMEC com a membre del Comitè Executiu (1998-2010) i membre de la Junta Directiva des del 1998 fins a l’actualitat, fet que l’ha fet valedor de la distinció com a soci honorari de PIMEC 2011. 
 
 
  • Gregorio Lalmolda Arguís (Barcelona)
Empresari. En reconeixement a la seva carrera empresarial en el sector del metall com a propietari des de l’any 1962 de l’empresa familiar Talleres de Manutención, SA (TAMANSA), dedicada a la fabricació d’estructures metàl·liques. Destaquem la seva contribució a l’associacionisme empresarial com a membre dels òrgans de govern de PIMEC (des de 1987), fet que l’ha fet valedor de la Medalla de Reconeixement Empresarial de PIMEC (2011) i com a president del Gremi de Serrallers, càrrec que té des del 2001.
 
 
  • Josep Reverté Vidal (Barcelona)
Empresari. En reconeixement a la seva carrera professional en el sector de les indústries extractives i el tractament industrial de minerals al capdavant de la direcció de l’empresa familiar (Reverté Minerals SA) que ha estat en constant procés d’expansió internacional i d’innovació tecnològica. Gràcies a la seva carrera professional ha estat valedor de diverses distincions entre les quals destaquen el 2n premi a l’eficiència i l’estalvi energètic de la Generalitat Catalunya (1994).
 
  • Anna Hero i Sirvent (Barcelona)
En reconeixement de la seva tasca en la consecució d’avenços en la negociació de convenis col·lectius, en els assoliments en matèria d’igualtat entre homes i dones i en la defensa de la llengua catalana en l’entorn laboral. Va ser membre fundadora de la Federació d’Alimentació de CCOO de Catalunya. Vinculació amb el sindicat que arriba fins al dia d’avui ja que és membre de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO i col·labora activament en el Servei de Normalització Lingüística de CCOO. Destaquem el seu paper com a membre i col·laboradora del “Voluntariat per la Llengua”.
 
  • Joan Pericas Garriga ( Barcelona)
Empresari. En reconeixement per la seva carrera professional en l’àmbit de la indústria metal·lúrgica. Actualment, és president de Dinamic, una empresa de la indústria metal·lúrgica que compta amb 235 empleats i que aposta per la innovació i la internalització per a la millora del seu posicionament dins el sector. Cal destacar que Dinamic Grup va rebre al 2008 el Premi a la Internalització de la Cambra de Comerç de Manresa.
 
  • Lluís Casanovas i Riera (Barcelona)
En reconeixement a la seva tasca en l’àmbit dels joves, l’entorn obrer i en els moviments de cooperació desenvolupada a Sabadell. Tasca que va portar a terme des de la docència en un primer estadi de la seva trajectòria laboral i des de diverses empreses del sector del metall, el transport, la química i el tèxtil en les quals va treballar posteriorment. Destaquem que durant 20 anys va ser delegat de CCOO d’empresa de l’Ajuntament de Sabadell i actualment està afiliat al Sindicat de Pensionistes i Jubilats de CCOO i participa amb l’Entesa per Sabadell.
 
 
  • Bonaventura Rebés i Torra (Barcelona)
Metge. En reconeixement als seus 40 anys com a metge al Palau de la Generalitat amb una dedicació i compromís exemplar en l’exercici de la seva professió. Cal destacar la seva participació com a membre en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament de la Presidència i de la SESLAP-Sociedad Española de Salud Laboral en l’Administració pública fins a la seva jubilació.
 
 
  • Francesc Xavier Llovera Sáez (Barcelona)
Doctor i catedràtic. En reconeixement els seus 47 anys d’exercici professional en l’àmbit de la docència, recerca i gestió universitària com a catedràtic jubilat i professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya. Amb una formació acadèmica multidisciplinar que comprèn des de la sociologia fins al dret passant per l’arquitectura tècnica, actualment és un professional referent en l’àmbit universitari.
 
 
  • Jordi Grau i Dillet (Girona)
Empresari. En reconeixement a la seva tasca professional al capdavant de l’empresa Vins i Licors Grau, empresa líder en la distribució de vins i licors a les comarques gironines. Destaca que l’any 2007 i l’any 2009 Vins i Licors Grau és denominat primer distribuïdor de vins i licors a nivell espanyol per la Guía de distribuidores Indisa 2007 i 2009.
 
 
  • Maria Rosa Rubio Sau (Girona)
En reconeixement a la seva trajectòria professional en els Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona donant rellevància al tracte humà i tutoritzant el col·lectiu educador amb una dedicació en benefici dels interessos de la societat.
 
 
  • Joan Escolar Pujolar (Lleida)
Psicòleg i pedagog terapeuta. En reconeixement a la seva experiència i professionalitat donant impuls i fent créixer les entitats de serveis dedicades a les persones discapacitades al territori de Lleida. Destaquem la seva feina com a director del Centre Casa Nostra de l’Associació ASPROS dels del 1975 i com a director tècnic dels Centres i Serveis de la Fundació ASPROS des del 1990. Destacar que ha estat coautor de diverses publicacions i guardonat amb el Premi Jaume I d’Actuació Cívica Catalana de la Fundació Jaume I l’any 1996.
 
  • Esteve Blasi Ferran (Salou)
Empresari turístic. En reconeixement a la seva trajectòria reiterada i eficaç a favor del municipi de Salou. Inicia la seva activitat professional l’any 1972 amb l’obertura del càmping Sangulí de Salou, que el 1988 obté el Diploma Turístic de Catalunya, que atorga el Govern de la Generalitat. Ha estat reconegut amb altres distincions com el Premi al millor càmping del sud d’Europa (1994), el premi al millor càmping d’Espanya (1996) o el Premi Ecocamara de la Cambra de Comerç de Tarragona (2004).
 
 
Plaques al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Placa al treball President Macià a les institucions i empreses següents.
 
  • Girbau SA (Barcelona)
Girbau SA, és una empresa familiar, que s’ha consolidat com un dels principals grups internacionals en la fabricació d’equips per a tot tipus de bugaderies. S’ha introduït en el mercat internacional aportant disseny i tecnologia en el producte i aposta per una filosofia de fidelització exemplar. Actualment amb una trajectòria de 50 anys, l’empresa Girbau es planteja nous reptes per poder créixer i continuar en primera línia a nivell global.
 
 
  • Constructora Calaf (Barcelona)
Fundada l’any 1964, Constructora Calaf és una empresa familiar que des dels seus inicis ha estat capaç d’adaptar-se a les necessitats canviants del sector de la construcció. En l’actualitat l’activitat de la constructora està complertament diversificada, col·labora també en el Postgrau sobre integració de sistemes de gestió que imparteix  imparteix el Centre Tecnològic de Manresa de la Fundació Politècnica de Catalunya. D’altra banda, remarcar la seva presència en nombroses associacions empresarials d’àmbit comarcal, autonòmic i estatal de caràcter específic i multisectorial, entre les quals destaquen la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya, el Gremi de Constructors d’Obres, o l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya.
 
  • Jutjats Mercantils de Barcelona (Barcelona)
L’entrada en vigor l’any 2004 de la Llei Concursal va suposar la creació dels jutjats mercantils com a òrgans especialitzats de la jurisdicció civil. Els Jutjats Mercantils de Barcelona han destacat per la seva eficàcia per resoldre les controvèrsies derivades de les crisis empresarials, per agilitzar les situacions concursals, tot resolent-les amb eficiència i professionalitat. Els Jutjats Mercantils de Barcelona demostren la qualitat de l’Administració com a institució al servei del ciutadà.
  • Trias Galetes-Biscuits SA ( Girona)
L’empresa gironina Galetes Trias, neix el 1908, quan Joaquim Trias obre la primera pastisseria a Santa Coloma de Farners, i defineix les primeres receptes de les galetes Trias, tal com les coneixem avui dia. La història ascendent d’aquesta empresa es veu truncada amb la Guerra Civil i no serà fins al 1975, amb un relleu generacional, quan se li dóna un impuls de modernitat a l’empresa i es construeix l’actual fàbrica. És des de llavors i fins ara que la trajectòria de les galetes Trias ha estat imparable, apostant per la internacionalització i exportant fora de les fronteres catalanes. Galetes Trias conserva, encara la pastisseria on elaboraven les primeres galetes i que destinen a la producció de productes més artesanals.
 
 
  • Associació d’Ocupació i Esplai de Catalunya “La Torxa”(Lleida)
L’any 1987 es creà l’actual Associació La Torxa, una entitat dirigida a oferir qualitat de vida social i laboral als joves disminuïts psíquics. Els orígens d’aquesta iniciativa els trobem al 1980, quan es crea un Club d’Esports i Esplai per omplir el buit que hi havia en aquella època en el món de l’oci i l’esport organitzat per a joves disminuïts intel·lectuals a Lleida. A partir d’aquest moment l’entitat La Torxa va assumir nous reptes que anaven adreçats principalment a donar una formació laboral i ocupacional als joves per preparar-los per a una futura vida laboral. Per assolir aquest objectiu es crea el Centre Especial de Treball, i al 2005 s’inaugura un nou edifici, amb el suport de la Generalitat, on estan actualment ubicats tots els serveis de La Torxa.
 
 
  • Col·legi Oficial de Graduats Socials de Tarragona (Tarragona)
El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona en els gairebé 40 anys d’existència a Tarragona, a més de la defensa dels interessos dels col·legiats, està realitzant una important tasca social en estreta col·laboració amb l’Administració laboral, fomentant el compliment de la legislació laboral i de seguretat social mitjançant la informació i difusió de les novetats legislatives i jurisprudencials amb cursos monogràfics, revistes tècniques, escola de pràctica professional i les jornades sobre dret de treball i seguretat social, de reconegut prestigi a nivell estatal i tenint com a principals destinataris els col·legiats però, cada vegada més, s’obren a tots els professionals del dret i a tota la societat tarragonina.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia