Territori

Entra en servei la depuradora de Roní, la dissetena a la comarca del Pallars Sobirà

query_builder   21 novembre 2012 12:02

event_note Nota de premsa

Entra en servei la depuradora de Roní, la dissetena a la comarca del Pallars Sobirà

 
 
  • La planta ha tingut un cost proper als 342.000, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
  • L’aigua tractada millorarà ambientalment la Noguera Pallaresa
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Roní, a la comarca del Pallars Sobirà. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 342.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i ha consistit en una depuradora compacta soterrada amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 120 m3/dia.
 
L’aigua depurada es retornarà al riu Noguera Pallaresa (a través del barranc del Guilleri), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua tractada farà possible una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la dissetena estació depuradora en servei a la comarca del Pallars Sobirà, juntament amb les plantes d’Alins, Altron, Àreu, Escaló, Estais, Espot, Esterri d’Àneu, Gerri de la Sal, la Guingueta d’Àneu, Llesuí, Rialp, Sort, Saurí (Sort), Tavascan, Tírvia i Vall de Cardós.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 154