Incasòl

Urbanització del Parc del Museu del Mar les Casotes a Sant Carles de la Ràpita, Montsià

query_builder   21 novembre 2012 13:24

event_note Nota de premsa

Urbanització del Parc del Museu del Mar les Casotes a Sant Carles de la Ràpita, Montsià

L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres d’urbanització del parc i els accessos al Museu del Mar les Casotes, a Sant Carles de la Ràpita. L’obra permetrà posar en funcionament el museu, rehabilitat per l’Ajuntament i la Generalitat, i tot el complex. Serà executada per l’empresa Construccions Jaén Valles, SL per un pressupost de 191.928,12 € amb IVA i es basa en un projecte de l’arquitecte Julio Aiguabella.
 
El conjunt té una superfície de prop d’una hectàrea ocupada per l’edifici principal on s’ubica el Museu del Mar, dues torretes a l’entrada del recinte rehabilitades per l’Ajuntament i el parc de 7.862 m2. La urbanització consistirà en el tancament perimetral de tot el recinte amb portes d’entrada per a vehicles i vianants, l’habilitació d’un vial d’accés pel límit sud des de la carretera que porta al Poble Nou i d’una zona d’aparcament per a una trentena de vehicles, i la construcció d’una plaça d’entrada davant de l’edifici del Museu del Mar, parterres enjardinats, zones d’ombra i passeig. El parc disposa de vegetació autòctona com palmeres, eucaliptus i figueres que es preservarà.
Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural.
L’edifici de Les Casotes va ser construït en la segona meitat del s. XIX,  per la Reial Companyia de Canalització i Recs de l’Ebre que volia fer una via navegable des del riu Ebre fins al mar. Forma part d’un complex més ampli que inclou altres elements patrimonials destacats com el canal marítim, moll i dàrsena, encluses, casetes dels guardes, etc. La impossibilitat de fer el canal navegable va suposar que aquestes instal·lacions no s’utilitzessin i els edificis van estar sense ús i inalterats durant molts anys, fins que l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va comprar la instal·lació. Són edificis que formen part de l’arquitectura industrial del segle XIX i són d’estil neoclàssic.
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 298

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 128