Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí considera que el sector agroalimentari és clau per a la recuperació econòmica de Catalunya

El conseller ha realitzat aquesta tarda la inauguració de la Jornada dels Economistes 2012 a Lleida

query_builder   21 novembre 2012 19:30

event_note Nota de premsa

Pelegrí considera que el sector agroalimentari és clau per a la recuperació econòmica de Catalunya

El conseller ha realitzat aquesta tarda la inauguració de la Jornada dels Economistes 2012 a Lleida

Pelegrí  amb els organitzadors de la Jornada d'economistes
Pelegrí amb els organitzadors de la Jornada d'economistes
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat aquesta tarda a Lleida que “avui per avui, és innegable que el sector agroalimentari és un sector clau per a la recuperació econòmica del país”, en el decurs de la inauguració de la Jornada dels Economistes 2012.
 
En aquesta ocasió, la jornada, organitzada pel Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha estat dedicada a “Les potencialitats i realitats del sector agroalimentari i del territori lleidatà per generar creixement i ocupació”.
 
El conseller ha dit que trimestre a trimestre les dades econòmiques avalen la fortalesa del sector agroalimentari català, i la seva capacitat de generar ocupació, riquesa i inversió. ”És un sector que aposta per una activitat productiva real, i que té un gran impacte tant a nivell social com territorial. És per això que des del Govern, des d’aquest Govern que aposta per davant de tot per l’economia, el considerem una aposta decisiva”, ha afegit Pelegrí..
 
D’altra banda, el conseller ha manifestat que, en el marc del Pla tractor Alimentació 2020, un pla del Govern per dinamitzar l’economia catalana, “és innegable el paper dels lleidatans. Lleida té un gran marge de recorregut per tal de situar-se, d’una vegada per totes, com el gran actor agroalimentari català”.
 
Segons Pelegrí, “encara són molts els reptes que hem d’afrontar, com l’obertura de Lleida al món, l’automatització del camp, la cohesió dels agents de la cadena de valor per reforçar la competitivitat i la major introducció de la tecnologia i la recerca. Es tracta d’aspectes que ens demanen responsabilitat i emprenedoria. Valors que Lleida i el sector coneixen prou bé”.
 
Finalment, el conseller ha assenyalat que “hem de continuar generant un entorn favorable a la productivitat i la competitivitat, aprofitant oportunitats i afavorint la creació de noves iniciatives empresarials. Volem posar les coses fàcils als emprenedors, oferint suport i assessorament, i simplificant la burocràcia”.
 

1  

Imatges

Pelegrí  amb els organitzadors de la Jornada d'economistes

Pelegrí amb els organitzadors de la Jornada d'economistes 224