• El Gabinet Jurídic de la Generalitat havia posat la informació en coneixement del fiscal superior de Catalunya en considerar que atemptava la honorabilitat del cap de l’Executiu
 
  • En el decret d’incoació de diligències el fiscal superior de Catalunya subratlla la “falsedat” de les acusacions, la “manca de fonament” i la inexistència de l’informe policial
 
La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d’investigació per un suposat delicte de calumnia contra el diari El Mundo, arran de les informacions publicades al rotatiu i que el Gabinet Jurídic de la Generalitat havia posat en coneixement de la fiscalia. El decret d’incoació de diligències posa de manifest la falsedat de les acusacions i la inexistència de l’informe policial publicat pel rotatiu.
 
Segons argumenta el fiscal superior de Catalunya, en la publicació de la informació per part del diari El Mundo “concorren tots els elements típics del delicte de calumnia”, motiu pel qual ha obert diligències, tal com recull l’article 215 del Codi Penal.
 
En primer lloc, assegura que “l’afirmació és radicalment falsa”, ja que “no existeix a dia d’avui en la causa ni en l’informe policial cap dada que indiqui o suggereixi que l’actual president de la Generalitat rebés diners de contractistes d’obra pública. Tampoc hi ha cap dada sobre la titularitat d’un compte a Suïssa”.
 
Afegeix que la notícia “està mancada de fonament” i recorda que “els mateixos autors reconeixen implícitament la seva orfandat probatòria quan redueixen el suposat text policial a un esborrany”. Segons el fiscal, “no és un document oficial, ni tan sols oficiós”.