Empresa i Treball

Visita Mashiopack

Maschiopack Ibérica inverteix 5 milions d'euros en la creació d'una nova planta de fabricació d'envasos industrials a Constantí

query_builder   22 novembre 2012 14:29

event_note Nota de premsa

Maschiopack Ibérica inverteix 5 milions d'euros en la creació d'una nova planta de fabricació d'envasos industrials a Constantí

 
  • Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, aquest matí després de reunir-se amb l’equip directiu de la companyia encapçalat pel conseller delegat de Maschiopack Ibérica, Joaquim López.
 
  • La nova planta compta amb una superfície inicial de 1.000 m² i quan estigui a plena capacitat incorporarà 32 llocs de treball.
 
  • Maschiopack Ibérica fabrica envasos industrials de 1.000 litres de capacitat principalment per al sector químic, i preveu tancar el 2012 amb una facturació de més d’1 milió d’euros.
 
  • El projecte ha comptat amb el suport i assessorament d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
 
L’empresa, de matriu italiana, Maschiopack Ibérica invertirà 5 milions d’euros en la creació d’una nova planta de fabricació d’envasos industrials a la demarcació de Tarragona, concretament a Constantí. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena aquest matí després de reunir-se amb l’equip directiu de la companyia encapçalat pel conseller delegat de Maschiopack Ibérica, Joaquim López.
 
El projecte ha comptat amb el suport i assessorament d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
La nova planta, que ja ha endegat la seva activitat, compta amb una superfície inicial de 1.000 m2 dins d’un terreny que ocupa una hectàrea en total, i quan estigui a plena capacitat incorporarà 32 llocs de treball. Actualment n’hi ha 10. A la planta s’hi fabricaran envasos industrials de 1.000 litres de capacitat, destinats al sector químic, petroler, d’alimentació humana i animal, tant per el mercat domèstic com  d’exportació. L’empresa també ha invertit en maquinària amb un alt grau d’automatització per a posar-hi en marxa una línia per a la fabricació  de les parts metàl·liques dels contenidors, i una  bufadora automàtica per a la producció de les botelles interiors de 1.000 litres. Disposa també d’un sofisticat sistema de control d’estanquitat.
 
La filial catalana del grup Maschiopack està participada en un 50% per la matriu italiana del grup i en un 50% per inversors catalans, liderats per Bidons Egara S.L. de Terrassa, que s’ocupen de garantir la recollida dels envasos buits per Espanya i Portugal. Maschiopack Ibérica preveu tancar el 2012 amb una facturació superior al milió d’euros.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha volgut destacar que aquest acord entre l’empresa catalana i la italiana, a banda de ser una inversió generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball, demostra “ que a Catalunya hi ha un teixit industrial de petites i mitjanes empreses que segueixen invertint, fent innovació, exportació, i que subministren a companyies multinacionals de la química, del sector petroler, de l’alimentació, o en aquest cas en concret d’envasos industrials; empreses que són molt exigents en els requeriments i que troben a casa nostra, aquests proveïdors, subministradors, aquest entorn favorable per desenvolupar i tirar endavant els seu projectes.”
 
A la reunió amb el conseller F. Xavier Mena, també hi ha assistit el conseller i director comercial de la firma, Josep Castillejo, el director de la planta, Xavier Guinovart, el president de Bidons Egara, S.L., Joaquim López, i els responsables de l’equip d’Invest in Catalonia que han acompanyat el projecte.
 
L’empresa Maschiopack (http://www.maschiopack.com) és fabricant de maquinària de bufat d’envasos plàstics d’entre 5 i 1.000 litres de capacitat. Té 35 anys de presència al mercat i és un referent sectorial en la venda d’instal·lacions claus en mà, amb projectes  a Amèrica, Europa i Àsia. 
 
També compta amb una divisió per a la fabricació d’envasos de 5 a 1.000 litres i actualment té fàbriques a Alemanya, Itàlia i a l’Estat espanyol, a banda de dues més en construcció a França (París i Lió). Disposa d’una fàbrica a Itàlia per garantir els components de producció a totes les fàbriques del grup. La facturació anual del grup, incloent la venda d’envasos i de maquinària, és superior als 60 milions d’euros i compta amb  200 treballadors.
 
Promoció i atracció d’inversions a Catalunya
 
El Departament d’Empresa i Ocupació està treballant a dia d’avui amb una cartera de 241 projectes oberts d’inversió d’empreses, preferentment estrangeres, i que estan pendents de decisió d’ubicació.
 
Des del gener de 2011, el Departament d’Empresa i Ocupació ha materialitzat a través d’Invest in Catalonia un total de 75 projectes d’inversió. Aquests projectes han suposat una inversió de 453,45 milions d’euros, la creació de 3.670 llocs de treball directes i el manteniment de 4.283 llocs de treball addicionals.
 
Per països, un 17,33% d’aquests projectes d’inversió són d’origen nord-americà, seguit en segon lloc per projectes del Japó i Alemanya (16% del total respectivament). A nivell sectorial, un 17,33% dels projectes materialitzats pertanyen al sector de l’automòbil, seguit pel sector químic i les TIC (16% del total, respectivament) i l’agroalimentari (10,7%).
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb l'equip directiu de la companyia Maschiopack Ibérica.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb l'equip directiu de la companyia Maschiopack Ibérica.
JPG | 2562