Empresa i Treball

Mobile Congress

TURISME

Catalunya va acollir més de 4.400 reunions, entre congressos, convencions i incentius, amb més d'un milió de delegats l'any 2011

query_builder   23 novembre 2012 11:12

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya va acollir més de 4.400 reunions, entre congressos, convencions i incentius, amb més d'un milió de delegats l'any 2011

 
  • El Catalunya Convention Bureau (CCB), de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), participa a l’edició d’enguany de l’EIBTM que té lloc a Barcelona del 27 al 29 de novembre.
 
  • El CCB presentarà el programa “Catalunya Congressos i Esdeveniments”, on s’ha identificat una xarxa de 9 destinacions catalanes amb capacitat per acollir congressos.
 
  • Prop d’una trentena d’empreses i entitats catalanes acompanyen el CCB en aquesta cita professional de referència internacional en el segment del turisme de reunions.
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), a través del Catalunya Convention Bureau (CCB), participa en l’edició 2012 de l’EIBTM, que té lloc del 27 al 29 de novembre al recinte Fira Gran Via Barcelona. L’ACT és partner i forma part del comitè executiu d’aquest certament, referent internacional en el segment del turisme de reunions.
 
El Catalunya Convention Bureau de l’ACT, amb 130 empreses especialitzades del sector adherides, té com a objectiu promocionar, comercialitzar i  posicionar Catalunya com a destinació de referència en l’àmbit de les reunions, congressos, convencions i incentius.
 
Aquest any, el CCB participa a l’EIBTM amb el seu nou programa “Catalunya Congressos i Esdeveniments”, on s’ha identificat una xarxa de 9 destinacions amb capacitat per acollir congressos, amb instal·lacions de primer nivell, experiència organitzativa en aquest sector, accessibles i ben connectades.
 
Les 9 destinacions que inicialment integren aquesta xarxa són: Barcelona, Sitges, Castelldefels, Girona, Lloret de Mar, Tarragona, Reus, PortAventura i Lleida. Totes elles disposen de palaus de congressos; d’una àmplia capacitat hotelera; un convention bureau local de suport; així com nombrosos recursos turístics, paisatgístics i culturals que permeten dissenyar atractius programes socials i d'activitats after the meeting.
 
El director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha explicat que “Catalunya, a més de Barcelona que ocupa els primers llocs en els rànquings mundials, ofereix una xarxa de municipis preparats per a l’organització de congressos i esdeveniments. En aquest sentit, és on la tasca del Catalunya Convention Bureau esdevé clau per explotar l’alt potencial que tenim pel que fa al desenvolupament i la comercialització activa d’aquest producte arreu del territori català”.
 
En el marc d’aquesta fira, i a més de la presència del nou programa “Catalunya Congressos i Esdeveniments”, el CCB durà a terme una sèrie de presentacions de la destinació catalana, una acció específica dirigida a professionals del mercat rus i un viatge de familiarització amb 12 professionals d’arreu d’Europa vinculats a l’organització d’esdeveniments i viatges d’incentius.
 
Amb l’objectiu de vincular els negocis i l’enogastronomia, el CCB també organitzarà en el seu estand un tast de vins i caves acompanyat d’una degustació d’altres productes representatius de la cuina catalana de manera que els professionals que visiten l’EIBTM puguin fer un petit tast de la gastronomia catalana. La cuina catalana suposa un valor afegit i diferenciador que pot ser una raó de pes alhora de triar Catalunya com a seu de trobades professionals i com a destinació d’un viatge d’incentius.
 
Coexpositors a l’estand del Catalunya Convention Bureau
 
  1. Abreu DMC Spain
  2. Aran Natura Convention Bureau
  3. Baix Llobregat Meetings Events in Barcelona
  4. Barcelona Golf
  5. Best Hotels
  6. Caves Freixenet
  7. Circuit de Catalunya
  8. Costa Daurada Convention Bureau
  9. Diagonal Hotels
  10. Dmc4mice
  11. EATB Group
  12. El Molino
  13. Evenia Hotels
  14. Girona Convention Bureau
  15. Hotel Fira Palace
  16. Hotel-hostal Sport
  17. Lleida Event Convention Bureau
  18. Montserrat
  19. Palau Firal i de Congressos de Tarragona
  20. Portaventura Business Events
  21. Sit Events
  22. Sitges Convention Bureau
  23. Tarragona Convention Bureau
  24. Torres
  25. Turispad
  26. Sagales
 
 
Estand Catalunya Convention Bureau - Pavelló 3 N500
 
. Tres presentacions diàries: “Catalunya, destinació de turisme de reunions”
 
. Programa de tasts:
 
-       Dimarts, 27 de novembre – 13h. A càrrec de Segura Viudas, Torres i restaurant La Gavina de Barcelona
-       Dimecres, 28 de novembre – 13h. A càrrec de Freixenet, Torres i restaurant La Gavina de Barcelona
-       Dijous, 29 de novembre – 13h. A càrrec de Torres i restaurant La Gavina de Barcelona
 
 
 
Informe del turisme de reunions a Catalunya
 
Segons l’últim “Informe de reunions a Catalunya”, elaborat pel Catalunya Convention Bureau per a l’any 2011, Catalunya va acollir més de 4.400 reunions, entre congressos, convencions i incentius, i jornades, en què van participar més d’un milió de delegats.
 
 
La dimensió i l’oferta catalana en l’àmbit del turisme de reunions, la seva experiència turística en d’altres segments i el posicionament de la ciutat de Barcelona, seu, entre d’altres, de l’EIBTM, la fira internacional del turisme de reunions més important, fan que Catalunya gaudeixi d’un bon posicionament en aquest segment.
 
En els darrers anys, l’oferta de Catalunya en aquest sector ha anat creixent pel que fa a infraestructures i equipaments, en l’estructura d’organitzacions dinamitzadores de la demanda i en la creació d’una oferta privada cada cop més especialitzada. “De cara als propers anys –afirma Xavier Espasa- i tenint en compte la situació actual estem replantejant la nostra estratègia pel que fa als mercats, potenciant especialment els internacionals. El repte del Catalunya Convention Bureau és aconseguir un major equilibri de la demanda en el conjunt del territori”.
 
D’aquests congressos, convencions i incentius, i jornades identificats en l’informe anual del CCB, gairebé la meitat són d’àmbit internacional i han aportat més de la meitat de delegats; la resta es distribueix entre reunions d’àmbit espanyol i d’àmbit català.
 
Pel que fa als sectors d’activitat majoritaris,en destaquen set que concentren el 43% de les reunions fetes a Catalunya (1.908) i prop del 49% del total de delegats (493.752): farmacèutic, tecnològic, acadèmic, mèdic, financer, alimentació i sector públic.
 
                                              
Sector d’activitat
Reunions
%
Delegats
%
Salut-farmacèutica
519
11,7%
69.461
6,8%
Tecnològic
324
7,3%
131.572
13,0%
Acadèmic
308
6,9%
55.193
5,4%
Mèdic
285
6,4%
78.415
7,7%
Financer
249
5,6%
80.524
7,9%
Alimentació
128
2,9%
41.578
4,1%
Sector públic
95
2,2%
37.009
3,7%
Altres
2.531
57%
521.620
51,4%
TOTAL
4.439
100%
1.015.372
100%
 
 
Si parlem de tipologia de seu, tot i que més de la meitat de les trobades es fan a hotels, amb 310.000 delegats, cal destacar que les reunions a palaus de congressos (8%) apleguen 403.000 delegats.
 
Als 4.439 congressos, convencions incentius i jornades que van tenir lloc l’any 2011 a Catalunya, l’informe també contempla més de 2.000 reunions de petit format (menys de 40 delegats i/o d’una durada inferior a 6 hores), que han aplegat més de 119.000 participants.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
PDF | 51

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia