• El cap de l’Executiu, després de votar, ha destacat la importància que “donem un missatge potent al món d’esperit positiu, constructiu i serè”
 
  • Artur Mas també s’ha mostrat esperançat que hi hagi “una participació més alta de la tradicional en unes eleccions al Parlament de Catalunya”
El president Mas, acompanyat de la seva esposa, en el moment de votar
El president Mas, acompanyat de la seva esposa, en el moment de votar
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, després d’exercir el seu dret a vot, que les eleccions d’avui al Parlament “són les més decisives i transcendents de la història de Catalunya, on ens juguem més tots plegats, com a país, com a poble, els 7,5 milions de catalans i catalanes”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu s’ha mostrat esperançat que hi hagi “una participació més alta de la tradicional en unes eleccions al Parlament” i ha afegit que “espero que sigui una jornada plenament cívica, pacífica, d’aquelles que sabem fer la gent de Catalunya, i que donem un missatge potent al món d’aquest esperit positiu, constructiu i seré".
 
La votació del president ha estat seguida per nombrosos mitjans de comunicació, molts d’ells internacionals, per la qual cosa, el president ha contestat preguntes de periodistes d’arreu del món en anglès i francès. La premsa internacional s’ha interessat especialment pel procés sobiranista de Catalunya i per la consulta que es farà en els propers quatre anys, com ha recordat el president.
 
Artur Mas s’ha mostrat “molt orgullós de poder donar la paraula al poble” i que “en els moments més importants de la història d’un país qui decideixi no sigui un president, un govern, un parlament o uns partits polítics, sinó que decideixi la gent”. “Aquesta és l’essència de la democràcia i el pilar fonamental”, ha reblat.
 
El cap del Govern ha recordat que les eleccions d’aquest diumenge “estan pensades sobretot per decidir un futur entre tots que servirà per a moltes generacions de catalanes i catalans”. Ha assenyalat que “els amos del seu destí són la gent de Catalunya” i ha subratllat la importància que “tothom acati el veredicte del poble i que tots en prenguem nota i actuem en conseqüència”.
  
Artur Mas ha dit que aquestes eleccions “són absolutament diferents de totes les que hem viscut fins ara, perquè l’etapa que està vivint el país és completament diferent”. Ha afegit que “segurament hi ha més polarització, més gent a favor i més gent en contra”, però ha destacat que en aquestes darreres setmanes “s’ha parlat molt d’afers col·lectius, de política, la majoria d’ocasions en sentit positiu i ho celebro molt” perquè “això és bo per al país”.
 
En aquesta jornada electoral, el president ha dit que Catalunya “s’hi juga un canvi d’etapa, després de tres segles” i ha assenyalat que “la gent té la sensació que no s'hi juga només el present, i que la seva decisió d’avui afectarà moltes generacions de catalanes i catalans”.
 
Preguntat sobre a què ha dedicat les primeres hores de la jornada d’avui, el president ha dit que “tenia moltes ganes d’anar al gimnàs a nedar i no ho he fet perquè estic tan refredat que he pensat que no me la podia jugar més, ja me la jugo prou amb moltes coses i he d’intentar no empitjorar aquest refredat”. Ha explicat que “m’he quedat a casa i he dormit el que no havia dormit aquestes darreres setmanes i mesos” i ha afegit que tenia previst dinar a casa amb la família.
 

1  

Imatges

Votació

Votació 2389