Delegació a Girona

Experts en cooperació transfronterera es reuneixen a Girona en una Jornada organitzada per la Generalitat

query_builder   26 novembre 2012 10:17

event_note Nota de premsa

Experts en cooperació transfronterera es reuneixen a Girona en una Jornada organitzada per la Generalitat

La Jornada, que durarà dos dies, també presentarà projectes de col·laboració territorial en marxa, a les portes d’una nova generació de programes comunitaris per al període 2014-2020

La Generalitat de Catalunya organitza els propers 28 i 29 de novembre la Jornada de l’Espai Català Transfronterer sobre la cooperació territorial, econòmica i universitària. Les sessions  pretenen reflexionar i debatre sobre la realitat transfronterera entre les comarques gironines i Catalunya nord i mostrar experiències de cooperació en diversos àmbits.
 
La jornada, que es farà el primer dia a Girona i el segon a La Jonquera, se celebra a les portes d’una nova generació de programes comunitaris per al període 2014-2020 i, precisament per això, posarà sobre la taula les perspectives de la cooperació transfronterera en els nous programes d’ajut de la Comissió Europea a partir del 2014. Reunirà experts en cooperació transfronterera com Marc Lobet, representant de la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea, Xavier Bernard Sans, director del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), i Philippe Mestre, representant de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, entre d'altres. Posteriorment, es mostraran experiències transfrontereres com l’Hospital de la Cerdanya, el projecte Escena catalana en l’àmbit cultural i un acord sobre incendis.
 
Alhora, durant el segon dia, la jornada pretén donar a conèixer experiències de cooperació econòmica i universitària amb representants de les diverses organitzacions empresarials i cambres de comerç i de la universitats de Girona i Perpinyà. Durant aquesta sessió es presentarà un observatori del comerç, els vivers d’empreses existents i l’experiència de la xarxa Retecork de municipis surers.
 
El fenomen transfronterer de les comarques gironines i Catalunya nord abasta una realitat humana d’1,2 milions d’habitants, en 1.247 km2 on s’hi relacionen una important varietat d’actors dins de 13 comarques i 453 municipis.
 
La jornada se celebrarà el dia 28 de novembre a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona i, l’endemà, al Centre Cultural Can Laporta de La Jonquera. El secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Senén Florensa, i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, inauguraran les jornades a Girona. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, les clourà.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Programa de la Jornada Transfrontera

Programa de la Jornada Transfrontera
PDF | 768