Protecció Civil

El port de l'Ametlla de Mar realitza un simulacre d'emergència per posar a prova el seu Pla d'Autoprotecció

query_builder   26 novembre 2012 15:33

event_note Nota de premsa

El port de l'Ametlla de Mar realitza un simulacre d'emergència per posar a prova el seu Pla d'Autoprotecció

 

  • Protecció Civil  i Ports de la Generalitat han organitzat un exercici on s’ha simulat una fuita d’amoníac a la fàbrica de gel de la dàrsena pesquera que ha causat tres ferits

 

  • En l’exercici s’ha activat el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) i el Pla d’Autoprotecció (PAU) del port de l’Ametlla de Mar

 

  • Durant el simulacre han intervingut mitjans humans, marítims i materials per tal de fer front al supòsit d’emergència
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i Ports de la Generalitat han organitzat aquest matí un simulacre en què s’ha produït una fuita a la bomba de càrrega d’amoníac de la fàbrica de gel que gestiona la Confraria de Pescadors. A causa de la fuita d’amoníac, tres persones han resultat ferides per intoxicació de diversa consideració.
 
L’objectiu d’aquest exercici ha estat posar a prova el Pla d’Autoprotecció (PAU) del port de l’Ametlla de Mar i comprovar com s’integra amb el Pla de Protecció Civil municipal i amb el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). Així mateix, ha servit per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans terrestres i els mitjans marítims.
 
Un treballador de la fàbrica de gel ha detectat l’incident i ha donat avís al telèfon d’emergències 112 i a la Confraria de Pescadors. La Confraria ha avisat al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, depenent de la Direcció General de Protecció Civil i a l’Autoritat Portuària, i s’han activat els protocols d’actuació del port.
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat en el rescat dels tres ferits, han establert una zona perimetral de seguretat i han segellat i tancat la fuita d’amoníac. Els Bombers han traslladat els ferits a la zona on hi havia les ambulàncies convencionals del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM que els ha atès. També hi ha col·laborat el Servei d’Urgències Municipal de l’Ametlla de Mar (SUM).
 
Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i la Guàrdia Civil han procedit a establir un control de trànsit restringint els accessos al port des del municipi. La Unitat Subaquàtica de Mossos d’Esquadra ha fet el control d’accés al port des del mar.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, ha activat el Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT).
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra -incloent la Unitat Subaquàtica-, Policia Local, Guàrdia Civil, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Servei d’Urgències Municipal de l’Ametlla de Mar (SUM), la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat.
 
 
 
L’Ametlla de Mar, 26 de novembre de 2012
 
 
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE

2  

Imatges

Els Bombers atenent un dels ferits durant el simulacre d'aquest matí

Els Bombers atenent un dels ferits durant el simulacre d'aquest matí 1062

Una altra imatge del simulacre d'avui a l'Ametlla de Mar

Una altra imatge del simulacre d'avui a l'Ametlla de Mar 1079