Bombers

Una delegació de Bombers de Perpinyà visita la Regió d'Emergències de Girona

query_builder   26 novembre 2012 18:12

event_note Nota de premsa

Una delegació de Bombers de Perpinyà visita la Regió d'Emergències de Girona

Una delegació formada per Bombers de Perpinyà s’han desplaçat aquest matí a la Regió d’Emergències de Girona per presenciar un exercici d’incendi que s’ha dut a terme a la torre de pràctiques. Tècnics del cos dels Bombers de la Generalitat, amb el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, i el cap de l’Àrea d’Operacions de Girona, Ferran Garcia, han acompanyat la comitiva durant l’exercici.
 
La delegació francesa, interessada en la utilització de l’alta pressió de les mànegues en incendis d’edificis per incorporar-ho al seu parc mòbil, estava formada pel cap d’operacions, el cap del grup tècnic, l’adjunt al cap del grup tècnic, l’oficial del parc mòbil, el comandament cap d’agrupació sud i l’adjunt al cap del servei de formació.
 
Durant l’exercici, han pogut veure també el vehicle de punt de trànsit com a primer element de coordinació al lloc de l’emergència, el vehicle de transmissions i el Centre de Comandament de Bombers (CCB) que, segons la dimensió de l’emergència, coordina in situ els efectius de Bombers de la Generalitat.
 
Durant la jornada, la delegació francesa, acompanyada també pels amfitrions de Bombers de la Generalitat, han visitat la Unitat Mòbil de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya UMOPC. En els focs d’aquest estiu a l’Alt Empordà, els bombers francesos van integrar-se en les reunions de treball a la UMOPC, que es va instal·lar com a Centre de Comandament Avançat (CCA) al Parc de Bombers de Figueres. A petició de la delegació francesa, l’objectiu de la visita és conèixer amb més detall com funciona la UMOPC i els elements tecnològics amb els que compta, com la recepció d’imatges d’helicòpter, comunicació via satèl·lit, matriu de vídeo, càmera de llarg abast i resolució, i les posicions de treball per Protecció Civil, Bombers, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals.
 
L’explicació ha anat a càrrec de la cap del servei Logístic i d’Operacions Territorials de Protecció Civil de la Generalitat, Rosa Mata, i altres tècnics del mateix servei.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 26 de novembre de 2012
18.00 hores
 

1  

Imatges

Exercici d'incendi a la torre de la Regió d'Emergències de Girona

Exercici d'incendi a la torre de la Regió d'Emergències de Girona 1680

1  

Fitxers adjunts

Centre de Comandament de Bombers

Centre de Comandament de Bombers
JPG | 1695