President

Turisme

Artur Mas: "El país ha de cuidar el turisme perquè és un pilar de futur"

query_builder   26 novembre 2012 22:01

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "El país ha de cuidar el turisme perquè és un pilar de futur"

  • El president de la Generalitat en funcions, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, ha presidit aquest vespre al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament de la 27a edició dels Guardons del Turisme de Catalunya
El president entregant la Placa d'Honor del Turisme a la Junta Constructora de la Sagrada Família, que ha recollit el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach
El president entregant la Placa d'Honor del Turisme a la Junta Constructora de la Sagrada Família, que ha recollit el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís MArtínez Sistach
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assenyalat aquest vespre la necessitat de “valorar i tenir confiança” en les fortaleses del país per tirar endavant amb més optimisme, i, en aquest sentit, ha destacat el turisme com un dels actius més rellevants. “El turisme s’ha consolidat en els últims trenta o quaranta anys com un dels grans pilars de la nostra economia i la nostra societat, i el país l’ha de cuidar perquè també és un pilar de futur”, ha destacat Mas.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en l’acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2012 que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, i on també hi ha assistit el conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena.
 
Durant el seu discurs, Mas ha subratllat que Catalunya “és un país amb una important solidesa d’oferta i atracció turística, permanent en el temps”, i amb una molt bona posició entre els països de la Unió Europea, i ha destacat que el bon moment del sector “és fruit d’una gran feina feta durant anys”. “En el camp del turisme i l’atractiu cap a l’exterior és evident que hi tenim grans oportunitats com a país que entre tots hem de saber aprofitar”, ha reblat.
 
En aquesta línia, el president ha subratllat que fa uns anys no era tan evident que Catalunya es pogués convertir en una capital turística com ho és actualment, i ha demanat que, en un moment de gran complexitat com l’actual, “presumim de tots els àmbits que funcionen”, com el turisme, “per tal que el missatge de confiança en allò que realment va bé es vagi filtrant en la societat i es vagi estenent a d’altres sectors”. 
 
Artur Mas també ha posat en relleu que “Catalunya té un grau d’obertura cap a l’exterior molt gran” i que prova d’això és “el bon ritme de l’exportació, el turisme i la captació d’inversió estrangera i autòctona”.
 
En el decurs de l’acte, s’ha atorgat la Placa d’Honor del Turisme a la Junta Constructora de la Sagrada Família i s’ha fet un reconeixement especial, a títol pòstum, a Joan Carles Vilalta, exdirector general de Turisme entre els anys 2006 i 2010. Al llarg de la cerimònia, també s’han concedit 6 medalles turístiques i 10 diplomes turístics a professionals, empreses i entitats del sector que han contribuït al desenvolupament del turisme a Catalunya.
 
 
Nota: S’adjunta una nota de premsa amb la relació dels guardonats en l’acte.
 

2  

Imatges

Premiats amb els Guardons del Turisme de Catalunya 2012

Premiats amb els Guardons del Turisme de Catalunya 2012 584

Placa d'Honor del Turisme a la Junta Constructora de la Sagrada Família

Placa d'Honor del Turisme a la Junta Constructora de la Sagrada Família 692

1  

Fitxers adjunts

Guardons del Turisme de Catalunya 2012

Guardons del Turisme de Catalunya 2012
PDF | 186

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia