- Ensenyament ha renovat el conveni amb la Fundació Osona Gastronomia per promoure la formació de tècnics en els àmbits de la cuina, gastronomia, forneria, pastisseria, confiteria i serveis en restauració
- També permetrà que l’Institut de Tona, que imparteix els cicles formatius de grau mitjà de Cuina i gastronomia, Forneria, pastisseria i confiteria, i Serveis en restauració a les instal·lacions de Escola d’Hostaleria d’Osona, n’assumeixi la gestió dels espais

El Departament d’Ensenyament ha renovat el conveni amb la Fundació Osona Gastronomia per promoure la formació de tècnics professionals en els àmbits de la cuina, gastronomia, forneria, pastisseria, confiteria i serveis en restauració a la comarca d’Osona. L’acord el van signar ahir el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona i president de la Fundació Osona Gastronomia, Joan Naudó.
El conveni permetrà que l’Institut de Tona assumeixi la gestió integral dels espais de l’Escola d’Hostaleria d’Osona –propietat de l’Ajuntament de Tona i cedida a la Fundació Osona Gastronomia– on actualment hi imparteix els cicles formatius de grau mitjà de Cuina i gastronomia, Forneria, pastisseria i confiteria, i Serveis en restauració. Una altra novetat és que preveu la realització d’un Pla formatiu acordat entre l’Institut de Tona i la Fundació per dur a terme, a banda dels cicles formatius reglats, altres accions de formació contínua adreçades al sector.
D’altra banda aquest acord facilitarà la millora professional del personal treballador d’establiments associats al Gremi d’Hostaleria d’Osona, mitjançant el reconeixement acadèmic de l’experiència laboral o de la formació rebuda per unitats formatives o mòduls formatius dels títols de formació professional vinculats al conveni.
Aquest conveni, vigent fins el curs 2014-2015, s’ha signat tenint en compte que les empreses del sector continuen necessitant professionals formats en perfils de cuina, gastronomia, forneria, pastisseria, confiteria i serveis en restauració, d’acord amb la situació de creixement de restaurants i bars i amb la major demanda en les especialitats de forneria, pastisseria i confiteria a la comarca.
27 de novembre de 2012