Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Lliurament d'escriptures de concentracions parcel·làries del reg del canal Segarra-Garrigues

Presidit pel conseller Pelegrí, l'acte d'entrega s'ha fet aquesta tarda a Verdú i Artesa de Segre

query_builder   28 novembre 2012 18:19

event_note Nota de premsa

Lliurament d'escriptures de concentracions parcel·làries del reg del canal Segarra-Garrigues

Presidit pel conseller Pelegrí, l'acte d'entrega s'ha fet aquesta tarda a Verdú i Artesa de Segre

Un aspecte de l'acte celebrat a Verdú
Un aspecte de l'acte celebrat a Verdú
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit aquesta tarda, a Verdú i Artesa de Segre, el lliurament d’escriptures de les concentracions parcel·làries del reg del canal Segarra-Garrigues
 
En la zona de Verdú, la superfície concentrada ha estat de 1.228 hectàrees. Els propietaris beneficiaris han estat 323. S’ha passat de 809 a 501 parcel·les. La majoria de la zona concentrada té dret a la dotació plena de reg, de 6.500 m3/ha-any.
 
En la zona d’Artesa de Segre, la superfície concentrada ha estat de 1.115 hectàrees. Els propietaris beneficiaris han estat 227. S’ha passat de 664 a 416 parcel·les. La zona concentrada té dret a la dotació plena de reg, 6,500 m3/ha-any.
 
A banda de l’efecte derivat de l’agrupació parcel·lària, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha invertit més de 7 milions d’euros a Verdú i més de 5 milions d’euros a Artesa de Segre en l’execució d’un total de 71 km de camins i 28 km de drenatges que permetran un accés confortable a les noves finques de conreu, així com l’eliminació dels cabals excedents del regadiu mitjançant el drenatge subterrani de les aigües.
 
La concentració parcel·lària parteix del fet que en moltes zones de Catalunya les parcel·les que formen part de les explotacions gràries són molt nombroses i es troben força dissaminades. En aquests casos és molt recomenable la seva agrupació per tal de rebaixar les depeses de producció i millorar la rendibilitat econòmica de les explotacions.
 
En el decurs de les seves intervencions, en les localitats abans esmentades, el conseller Pelegrí ha recordat que “la concentració parcel·lària permet constituir explotacions d’estructura i dimensions més rendibles econòmicament, tant en zones de secà com en aquelles on es projecten nous regadius, així com en zones de regadius tradicionals consolidats. Estic convençut que aquesta concentració parcel·lària millorarà la rendibilitat econòmica de les vostres explotacions i ajudarà a la competitivitat del sector”.
 
“Per tant, la concentració parcel·lària esdevé una eina de primer ordre per al desenvolupament del sector agrari en tant que ordena la propietat i la prepara per la millora de la seva eficiència general”, ha afegit el conseller.
 
Finalment, Pelegrí ha afirmat que “per tot això, hem d’entendre que aquesta concentració és un pas més per millorar les explotacions agràries amb l’objectiu final que el pagès pugui viure de la seva feina. Estic molt satisfet que ho hagueu fet possible entre tots  i poder veure ja com podreu gaudir dels beneficis”.

1  

Imatges

Acte de Verdú

Acte de Verdú 91

`