Interior

Generalitat i Ajuntaments avancen decididament cap a la consolidació del nou model de Policia de Catalunya

query_builder   29 novembre 2012 14:14

event_note Nota de premsa

Generalitat i Ajuntaments avancen decididament cap a la consolidació del nou model de Policia de Catalunya

FOTO
Generalitat i Ajuntaments avancen decididament cap a la consolidació del nou model de Policia de Catalunya. Això és el que es desprèn de la darrera reunió de la Comissió de Policia de Catalunya que, presidida pel conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, s’ha reunit aquest matí a la seu del departament d’Interior.
 
Per tal de consolidar aquest model, format per Policies Locals i Mossos d’Esquadra, la comissió va crear, el passat mes de febrer, 4 grups de treball que han presentat les seves propostes que seran aprovades en la propera reunió de la comissió que, en principi, tindrà lloc un cop estigui nomenat el nou Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
Els grups de treball han estat formats per membres de les entitats i associacions muncipalistes, membres dels Mossos d’Esquadra, membres de les Policies Locals, membres de la Direcció General d’Administració de Seguretat, entre d’altres. Aquests grups de treball volen donar resposta a les inquietuds i necessitats de les policies locals a Catalunya en diferents àmbits.
 
Grup de treball Plans locals de seguretat
Els plans locals de seguretat són instruments de treball per impulsar la millora contínua de la seguretat pública i els serveis que en són responsables. Aquest plans poden ser municipals, supramunicipals o regionals seguint les directrius que estableix el Pla general de seguretat de Catalunya.
Aquest grup de treball ha redactat la Guia per a l’elaboració de plans locals de seguretat, adreçada a les autoritats i tècnics municipals com a instrument útil per a la majoria de municipis, i que conté el Pla general de Seguretat de Catalunya.
La guia s’estructura en cinc parts :
  1. Definició dels conceptes pla, seguretat i pla local de seguretat
  2. Posada en marxa del Pla
  3. Diagnosi de l’estat de seguretat al municipi
  4. Definició dels objectius i disseny d’activitats
  5. Seguiment i avaluació del pla local de seguretat
 
Grup de treball Juntes locals de seguretat
Es defineixen uns models d’informes homogenis consensuats i compartits entre la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra i les Policies Locals per tal de presentar i informar de les dades de l’activitat de policia i les dades estadístiques que es mostren en les sessions de les Juntes Locals de Seguretat. Es tracta de la creació d'un model compartit i consensuat de presentació de dades.
 
Grup de treball Compres
Es tracta d’agilitzar i unificar la compra de recursos materials (vestuari, comunicacions, transport, armament) de les policies locals a partir d’una economia d’escala. Aprofitant el sistema de contractació de la Generalitat de Catalunya, es constituirà un òrgan de subministrament mixt entre ajuntaments i Generalitat a través del qual les Policies Locals podran fer les seves compres i d’aquesta manera abaratir els costos.
 
Grup de treball Uniformitat
Davant dels múltiples uniformes que ara vesteixen les policies locals i la diferenciació amb els equipaments del cos de Mossos d’Esquadra, aquest grup ha presentat una proposta en matèria d’uniformitat que homogeneïtzi els cossos policials. La proposta planteja un uniforme unificat pel nou model de la Policia de Catalunya que incorpori els signes distintius de cada cos policial.
Pel que fa al disseny dels uniformes, l'objectiu és introduir elements d’identificació amb la idea de Policia de Catalunya, aproximar la imatge en la uniformitat d’estiu i d’hivern d'ambdós cossos i mantenir els elements diferencials d’ambdós cossos.
 
La Comissió de Policia està formada per representants del Govern de la Generalitat així com de representants del món municipal a través de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.
 
A la reunió hi han assistit el director general de la Policia, Manel Prat; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich; el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja; el cap de la Prefectura de Policia comissari Josep Milán; el gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Delort; l’alcalde d’El Prat  de Llobregat, Lluís Tejedor i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, com a representants de la FMC; el regidor de l’ajuntament de Vic, Joan Ballana, i el segon tinent d’alcalde de l’ajuntament de Sant Cugat, Jordi Puigneró, com a representants de l’ACM; i l’intendent Josep Palouzié, representant de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya (ACCPOLC).
 
 
*Adjuntem nota de premsa en PDF amb el disseny dels uniformes

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF

Nota de premsa en PDF
PDF | 361