Delegació a Girona

Neix el Projecte CIMS, amb la participació dels professionals pel treball conjunt ICS-IAS

El projecte CIMS s'emmarca en els objectius del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015

query_builder   29 novembre 2012 17:31

event_note Nota de premsa

Neix el Projecte CIMS, amb la participació dels professionals pel treball conjunt ICS-IAS

El projecte CIMS s'emmarca en els objectius del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015

Avui s’han presentat als treballadors les línies estratègiques i la nova estructura directiva
Presentació del Projecte CIMS a l'IAS.
Presentació del Projecte CIMS a l'IAS.
Durant el dia d’avui s’ha presentat als professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i als de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) el projecte que ha de regir el futur de les dues institucions sanitàries més importants de la Regió Sanitària Girona, el qual s’emmarca en els objectius del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015. L’anomenat projecte CIMS (Créixer, Innovar i Millorar en Salut, tot utilitzant el Coneixement acumulat, la Implicació de les persones i el Mètode adequat, cercant les Sinergies que siguin necessàries) pretén aproximar de forma eficient les dues organitzacions mantenint la seva independència jurídica, per tal que els professionals treballin de forma conjunta en la construcció del futur.
 
La base del projecte és el talent dels professionals que hi ha a les dues institucions i la certesa que el fet de sumar-lo permetrà que Girona sigui més competitiva  i que això repercutirà positivament en una millor resolució i accessibilitat de l’atenció sanitària a Girona.
 
La participació dels professionals és un el punt clau del projecte CIMS. Ens trobem davant l’oportunitat per fer un model sanitari més transversal en la prestació de serveis sanitaris i socials a la població.
 
Per aconseguir-ho es crearan equips de treball de millora que s’estructuraran en tres àmbits.
 
D’una banda, cada entitat definirà grups formats per una 12 de persones de diferents disciplines que analitzaran els processos d’hospitalització, quirúrgics, d’alternatives a l’hospitalització i d’urgències i la relació amb el primer nivell d’atenció que és l’atenció primària de salut. Les dues institucions utilitzen ja l’Estació clínica d’atenció primària (ECAP), en aquest àmbit, i el programa SAP Assistencial. Actualment, s’està treballant per homogeneïtzar encara més aquest programa i per introduir aviat el programa Gacela de cures d’infermeria a l’IAS. L’objectiu és unificar la tecnologia que usen les dues institucions per tal de compartir la informació clínica dels pacients.
 
En el segon àmbit,  es formaran grups de treball per un màxim de 12 professionals d’ambdues institucions per abordar temes com ara: la participació de la ciutadania; la continuïtat assistencial; la innovació, la recerca i la transferència de coneixement; les mesures d’estalvi i de sostenibilitat; la docència i la formació continuada o la visibilitat de l’excel·lència, establint els objectius de progrés i millora i els procediments per assolir-los.
 
Pel que fa al tercer àmbit, format per grups de metges de les dues institucions, i segons especialitat, els quals tindran l’objectiu de consensuar processos, protocols..., en definitiva, definir una manera de treballar comuna dels professionals d’un mateix servei que valori el millor de cada empresa, sota un lideratge únic, buscant el màxim benefici per al pacient i per a la sostenibilitat del sistema. Des del punt de vista assistencial, s’ha començat a treballar pels serveis de Pediatria i Cirurgia General, que ja han posat fil a l’agulla per unificar criteris de funcionament i escollint ja el professional que liderarà el projecte, decisió que s’ha pres conjuntament amb els caps de servei dels dos centres.
 
Quant a la nova estructura directiva, s’ha partit de la reorganització de l’equip de Direcció, que preveu una estructura unificada per a les dues institucions. Hi haurà una Direcció General,  dirigida pel Dr. Vicenç Martínez, que tindrà el suport d’una Direcció Adjunta (a càrrec del Dr. Francesc Iglesias), i tres direccions diferenciades en funció de l’àmbit de responsabilitat: la Direcció de Suport (a càrrec del Sr. Josep Sánchez), que gestionarà temes de personal, electromedicina, manteniment, hoteleria, cuina, neteja, obres i logística; la Direcció Assistencial (a càrrec de la Dra. Anna Ochoa), que vetllarà per tota l’activitat assistencial, ja sigui d’atenció especialitzada, primària, sociosanitària o de salut mental; i la Direcció de Coneixement (a càrrec del Dr. Albert Barberà), que s’ocuparà de la recerca i la docència. Per sota d’aquesta estructura comuna hi hauran els equips propis de cada centre, que també canviaran lleument.   
 
Per què s’anomena projecte CIMS?
 
Segons el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, un cim és “el punt més elevat d’una cosa”, i aquí és on vol arribar aquest projecte: vol posar la sanitat a Girona en el punt més alt possible. Volem Créixer, Innovar i Millorar en Salut, tot utilitzant el Coneixement acumulat, la Implicació de les persones i el Mètode adequat, cercant les Sinergies que siguin necessàries.
 
Més informació sobre el Pla de Salut:
 
 
Més informació sobre la Central de Resultats 
 

1  

Fitxers adjunts

Presentació del Projecte CIMS a l'ICS.

Presentació del Projecte CIMS a l'ICS.
JPG | 44