Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura impulsa la protecció dels espais naturals de Catalunya

query_builder   30 novembre 2012 09:38

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa la protecció dels espais naturals de Catalunya

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts per al finançament d’actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya corresponents a l’any 2013, i n’ha aprovat les bases reguladores, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos.
 
L’experiència adquirida els darrers anys en la gestió dels espais naturals protegits, mitjançant diverses línies d’ajuts per al finançament d’actuacions dins dels mateixos, posa de manifest la idoneïtat de mantenir el suport a les accions encaminades al desenvolupament sostenible del territori.
 
Els ajuts, per un import total de 4.537.500 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013 i pel DAAM, que hi aporta, amb naturalesa de crèdit anticipat, 2.722.500 euros, la qual cosa suposa el 60% del finançament.
 
La dotació màxima indicada es distribueix entre les diverses línies establertes en aquests ajuts de la manera següent: el 53% del pressupost per als espais naturals de protecció especial, el 42% per als espais del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), i el 5% restant per a les zones humides.
 
En relació a les actuacions subvencionables, aquests ajuts es destinen al finançament d’inversions de conservació, restauració i condicionament del patrimoni natural (hàbitats i espècies), i en infraestructures vinculades als usos públics dels espais, com ara la senyalització, l’arranjament de senders i d’àrees recreatives, entre d’altres.
 
S’estableix tres línies d’ajuts en funció de l’àmbit territorial d’aplicació:
1) Ajuts en els espais naturals de protecció especial (parcs naturals i paratges naturals d’interès nacional);
2) Ajuts en els espais del PEIN i de la Xarxa Natura 2000; I
3) Ajuts a les zones humides incloses en l’Inventari de zones humides de Catalunya.
 
Val a dir que des de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del DAAM es dóna especial importància a les actuacions de recuperació i manteniment d’hàbitats i espècies.
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 295