Empresa i Treball

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme presenta el seu model de turisme esportiu accessible davant la Comissió Europea

query_builder   3 desembre 2012 11:53

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme presenta el seu model de turisme esportiu accessible davant la Comissió Europea

 

  • Amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, Catalunya ha estat escollida per explicar la seva tasca per identificar i promocionar totes aquelles activitats de turisme esportiu accessibles.
 
El model català de turisme accessible protagonitzarà demà dimarts a Brussel·les una de les ponències que s’hi celebren en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat organitzada per la Comissió Europea.
 
L’any 1992 les Nacions Unides van declarar el dia 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu d’aquesta commemoració, la Comissió Europea organitza cada any unes jornades amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu i reivindicar el seu paper en els diferents àmbits de la nostra societat.
 
En el marc de la sessió dedicada a l’esport i el lleure, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), hi participa amb la conferència “Turisme accessible - Turisme per a Tothom: afavorint la plena participació en la societat a través del turisme i el lleure accessible”. Dins del seu projecte integral “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”, l’ACT ha treballat activament per identificar i promocionar totes aquelles activitats de turisme esportiu accessibles.
 
El director de l’ACT, Xavier Espasa, explica que “hem posicionat Catalunya com a una de les destinacions turístiques accessible de referència a nivell europeu, oferint la major quantitat i diversitat d’activitats esportives i d’oci adaptades a persones amb discapacitat. Això ha permès que la Comissió Europea hagi seleccionat enguany el nostre model de desenvolupament en turisme accessible com a exemple de bones pràctiques”.
 
Espasa assegura que “amb aquesta tasca, hem apropat l’esport i el turisme actiu adaptats a un nombre de persones cada cop més elevat i  hem normalitzat l’oferta d’aquestes activitats dins l’oferta turística global de Catalunya.”
 
Entre les activitats que poden practicar les persones amb discapacitat a Catalunya hi ha l’esquí, la vela, el submarinisme, l’equitació, el senderisme, el ciclisme, el piragüisme, el paramotor i els vols en globus aerostàtics, entre d’altres.
 
L’Agència Catalana de Turisme ha col·laborat en els darrers anys en l’organització de campionats de Catalunya, d’Espanya i Mundials d’esports per a persones amb discapacitat, donant suport de manera activa a algunes federacions d’esport d’aquest col·lectiu. La voluntat de l’ACT és continuar impulsant l’any vinent la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, entre ells, el Campionat del Món d’Esquí Adaptat a La Molina (febrer) i el Campionat d’Espanya de Vela Adaptada a l’Escala (maig). Així mateix, Catalunya també participarà en la Handisport en Fête, esdeveniment per potenciar el turisme esportiu accessible, que tindrà lloc a Toulouse el proper mes d’abril.
 
En el marc d’aquesta ponència, també es presentarà el vídeo de la cançó que acompanya la promoció turística de Catalunya, “T’espero”, interpretada en anglès per la cantant Beth, subtitulada i en llenguatge internacional de signes.
 
Projecte “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”
 
La Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, impulsa el projecte “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”. Amb aquesta iniciativa se suma al compromís de la Declaració de Turisme Responsable de Ciutat del Cap 2002, en què una de les característiques ha de ser facilitar l’accessibilitat a les persones amb discapacitats físiques.
 
Per a l’ACT, el concepte de turisme accessible ha de basar-se en el principi que el turisme és un dret fonamental per a tothom. En aquest sentit, les activitats turístiques i de lleure són fonamentals per garantir i facilitar la plena integració de les persones amb discapacitat en la societat. Al mateix temps, amb aquesta aposta pel turisme accessible, l’ACT impulsa una via de diferenciació i competitivitat que pot contribuir a transformar el sector turístic i incrementar la seva rendibilitat a través de polítiques de responsabilitat social.
 
Catalunya disposa de 24 destinacions turístiques seleccionades pels seus alts nivells d’accessibilitat que permeten oferir al turista discapacitat tota una sèrie de serveis adaptats a les seves necessitats. El projecte s’ha convertit en un element de motivació per al sector turístic català de cara a adaptar equipaments, serveis i recursos a les persones amb algun tipus de discapacitat i/o mobilitat reduïda.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia